Du kender det sikkert: Gammeldaws ribera del duero med masser af fad, vanilje og tyngde. Ugens vinhit fra Hacienda Solano går i en lidt anden

Ugen har budt på kølig pinot noir fra Mosel og et elektrisk guldspringvand fra Sonoma Coast. Flambeaux udmærker sig ved at sprutte og sprælle i

Nebbiolo findes som bekendt i mange afskygninger: de mest berømte er selvfølgelig barolo og barbaresco. Men der dukker efterhånden flere og flere langhe-nebbioloer op, hvor

Når man besøger sherryens hjemby Jerez, finder man hurtigt ud af, at sherry er mange ting og spænder vidt. Lige fra de knastørre finoer til

Kan australierne lave elegant chardonnay? Yes indeed – og i løbet af ugen har jeg smagt på Dalrymple fra Tasmanien, der smager som en kølig,

Er det stadig muligt at finde god barolo til en fornuftig pris. Ja, det er det, og i denne uge kommer det store stjerneskud fra

Find en egnsret og sæt den lokale vin til – så går man aldrig helt galt i byen. Sådan lyder rådet ofte, og det er

Græsk vin har gennemgået en forvandling de seneste 30 år. To af de absolut bedste druesorter i Grækenland er den grønne assyrtiko og den blå

Portugal overrasker endnu engang med en lille luksusvin fra Alentejo. Den er lavet på druerne cabernet sauvignon, syrah, alicante bouschet, trincadeira og alfrocheiro. Faktisk smager

Flyveren lander i Rom, og efter knap 2 times kørsel i nordgående retning, havner jeg i det smukke og bakkede Morellino di Scansano. Området ligger

Baden er det tyske epicenter for burgunder-druerne, og i løbet af ugen har jeg smagt på nogle af Ziehreisens vine, der må få vinbønderne i

Kan du huske dengang, sydafrikansk vin altid smagte af cykelgummi og irriterende tilsat syre? Det kan jeg … og jeg savner det ikke. I denne

Tør hvidvin og fisk plejer at være en god kombination. Men bare ikke når det kommer til sushi. Rå fisk og ris er i sig

Ugens bedste vin er fra Barolo, men den vildeste vin er en prisvenlig chardonnay fra Emilie-Romagna-kooperativet Terre Cevico Societe Coop Agricola. Jeg er normalt ikke

Kan de lave hvidvin på Gran Canaria? Ja, det kan de så sandelig, og det har jeg smagt et fremragende eksempel på i løbet af