Vi nærmer os julen, og så står den traditionen tro på julefrokoster med øl og snap. Vi har smagt på O. P. Andersons økologiske luksussnapse og vurderet dem overfor Brøndums. Se, hvad der var bedst i test…..?
O P – Sveriges ældste brændevin
O. P. er Sveriges ældste og bedst sælgende kryddersnaps, og den blev lanceret tilbage i 1891. Vores egen Brøndum blev introduceret i 1840, så lige på det punkt overgår vi svensken.
Akvavitten vandt indpas i Middelalderen og var i begyndelsen et lægemiddel tilsat helbredende urter
Sammenligner vi O.P med Brøndum er udsalgsprisen en anelse dyrere. Prisforskellen begrundes af kældermesteren i fadlagring og recepterne, som er lidt mere komplicerede og indeholder lidt flere krydderier.
Læs også: Klar til påske med Ålborg Akvavit
O. P. Anderson vs. Brøndum – Bedst i Test?
Måske er det fadlagringen, der gør det, men O. P´s akvavitter forekommer en anelse mere komplekse end Brøndum. Og det virker som om, der er kælet lidt mere for detaljerne.
# O. P. Original – Den Vinøse. Her finder vi indslag af anis og kommen. Smagen er fyldig, og man fornemmer, at fadlagringen har rundet kanterne lidt af. Den mest ”vinøse” akvavit og vores favorit blandt de smagte.
# Brøndum Original – Den Originale Klassiker. Ren og klassisk i stilen med masser af kommenduft. God fylde i munden. En klar andenplads.
# O. P. KLAR – Den Karakterfulde. KLAR er ikke bare klar i farven, men også klar i smag. Kommen og dild finder man i lange baner. Måske lidt endimensional og dominerende i sit dildudtryk. Man skal med andre ord være vild med dild.
# Brøndum KLAR – Den Grappa-agtige. Duften er fersk og på den let sprittede side. En blød og let sødlig akvavit med et viff af hø og druekvas, hvilket leder tankerne hen på grappa. Den mindst karakterfulde af de fire akvavitter.
One thought on “Brændevinen til julefrokosten”
Comments are closed.