Af brød bliver man tyk, siger de kloge. Vi har lavet glutenfri pizza uden mel, og nøj, hvor smager den godt. Samtidigt giver vi her et bud på, hvilke vine, der passer godt til pizza og særligt vores egen…..
Ingredienser
1 blomkålshoved
2 dl. mandler
1 tsk. salt
3 æg
2 spsk loppefrøskaller
1 lille løg
Fyld
Ost
Parmaskinke
Spinatblade
Oregano
Tomatsauce (tomatpuré blandet med olie, vand og krydderier)
etc.
Fremgangsmåde
Blomkålshoved, mandler og æg blendes, hvorefter resten af ingredienserne hældes i og røres rundt. Pizzabunden bredes ud og puttes i ovnen i 20 minutter ved 200 grader. Derefter tages den ud, fyldet kommes på og den bages nu i yderligere 15 minutter. Forbagningen har til formål at give en sprød bund.Vinvalg
Find en egnsret og sæt den lokale vin til – så går man aldrig helt galt i byen. Sådan lyder rådet ofte, og det er ikke helt skævt.
Ingredienserne i en pizza er naturligvis afgørende for vinvalget, men tager vi nu vores egen glutenfri pizza, er den mest dominerende ingrediens tomatsaucen, som både er let syrlig og har en lille smule sødme.
Vinen skal derfor være frisk i syren for ikke at virke flad. Prøv enten en solmoden chianti uden fad eller en kvalitets-valpolicella, hvis det skal være rødt.
Er vi i hvidvinsgenren kan man snuppe en chardonnay uden fad eller for eksempel norditaliensk pinot grigio.