Kan det lade sig gøre at skrive en lille bog om portvin i lommeformat, som er værd at læse? Vi har tjekket den nye portvinsbog ud fra Danmarks største portvinsekspert Henrik Oldenburg, der i øvrigt tidligere var redaktør på månedsmagasinet Smag & Behag….
Oldenburg har tidligere været manden bag den største og mest omgangsrige bog om portvin i nyere tid, og hvis der er nogen, der ved noget om emnet, så er det ham. Derfor var det med stor entusiasme, vi gik i gang med at læse hans lille lommeguide.
Hvad virker
Den har som udgangspunkt på indholdssiden alt, hvad man kan ønske sig af sådan en lille lommebog: fremstilling af portvin, årgangstabeller, portvinstyper og en kort historisk gennemgang.
LÆS OGSÅ: Anmeldelse af Niels Lillelunds bog om Rhône… her
Hvad virker ikke
Billedsiden er outdatet, og der er lidt for mange gamle billeder, der ser ud som om de er taget med et Instamatic-kamera fra 80erne.
Derudover er gennemgangen af de vigtigste portvinshuse nærmest ligegyldig. Eksempelvis er der kun 3 linjer om Romariz: “Har været meget synlige på det danske marked, men ser ud til at være ved at lukke ned.”
Hvad kan man bruge den information til?
Sagt på godt dansk
Det er som Hugh Johnsons årlige lommeguide, der giver en hurtig og let fordøjelig intro til portvin, men vil man i dybden, må man kigge andre steder. Eksempelvis i Oldenburgs RIGTIGE portvinsbog, hvor billedsiden dog også halter.
Vi lander på 4 af 6 stjerner her.
Set hos Arnold Busck
Hvor meget: 69 kroner