Verdens bedste rødvinsdruer 1:2

På Vinexpressen bliver vi tit spurgt: Hvilken drue er verdens bedste? Et godt spørgsmål, hvor svaret ikke er så enkelt, for det kommer det jo an på, hvad man kan lide…

Men når det er sagt, er der druer, som – uanset smagspræferencer – bare er genetisk bedre end andre og har verdensklassestandard. Vi giver vores bud på verdens 4 bedste rødvinsdruer:

 

Cabernet sauvignon er kongen af de blå druer

Højborgen for cabernet sauvignon ér og bliver Bordeaux. Her bliver den blandet med andre blå druesorter som merlot, cabernet franc og petit verdot, hvilket giver vinene noget ekstra kompleksitet.

Men cabernet´en kan nu sagtens stå alene, og når den gør det, er der som regel tale om strukturerede og aristokratiske vine med en del garvesyre, som rammer frugten godt ind og giver den potentiale til et langt liv. Lagringspotentialet for cabernet er for de bedste vine enormt, og det har gjort dem til de største investeringsobjekter i vinens verden.

Ung cabernet er typisk spækket med indslag af solbær, blyant og grøn peber, mens den med noget alder kan udvikle  vidunderlige toner af muld, cigarkasse, sveskeblomme og tobak.

 

LÆS OGSÅ: Mad og vin – kend grundreglerne

 

Pinot er dronningen

Her har vi den elegante og klassiske bourgogne-drue, der er lys i farven, luftig i smagen og fløjlsblød i frugten – altså når den er godt lavet. Indholdet af tannin er fra naturens hånd lavt, mens dens syreniveau er relativt højt, og så er pinot i øvrigt uhyre følsom overfor klimaet. Dyrkes den i for varme områder, bliver den tung, doven og sødladen uden spændstighed, mens den meget let bliver benet, stikkende og syrerig, hvis den får for lidt sol. Balancen mellem for lidt og for meget er hårfin.

Herudover er det en af de blå druer, som kræver en dygtig wine maker for at opnå et godt resultat, og det er måske en af årsagerne til, at skribenter gennem tiden har udtalt, at kun 1 ud af 10 røde bourgogner er værd at lægge gane til.

Til gengæld er den helt fortryllende og forførende som ingen anden druesort, når den lykkes. Tonerne er kirsebær, blommesten og en forførende puddersukkeragtig frugtsødme, når den lykkes.

Da vi for nyligt lavede en rundspørge på Facebook Vinklub valgte langt de fleste pinot´en som verdens bedste druesort.

Læs med , når vi i næste uge afslører, hvilke 2 andre druesorter, vi anser for at høre til de 4 bedste i verden…

Related Posts