Italiensk Vin – Boganmeldelse

Så har jeg kæmpet mig igennem bogen om italiensk vin på lidt over 500 sider. Langt det meste fungerer, men der er nu også noget, som godt kunne justeres lidt ….. det vender jeg tilbage til.

 

Hvad fungerer

Italiensk vin har næsten alt det en bog om emnet skal have. Vi bliver guidet minutiøst gennem druesorter, årgangsskemaer, vinlovgivning, jordbund, klima, berømte marker, gode producenter og meget andet.

Bogens 4 forfattere er Thomas Ilkjær, Arne Ronold, Paolo Lolli og Ole Udsen. Jeg kender dem alle ganske godt efter mange år i vinbranchen og må bare konstatere, at man nok ikke kan stille med et
meget stærkere og kompetent hold til en bog om italiensk vin. Indholdsmæssigt er den et sandt kraftværk af viden og indsigt.

Noget, jeg noterer mig er, at bogen til forskel fra 1.udgaven er blevet langt mere harmonisk og ensrettet i stilen på trods af de 4 forfatteres forskellige tilgang til emnet, og det anser jeg for at være et stort plus.

 

Hvad fungerer ikke

Italiensk Vin er mere et gedigent opslagsværk end en bog, som man læser fra A – Z, og derfor ærgrer det mig lidt, at regulativskemaerne fra de tidligere udgaver er udeladt.

Regulativskemaer er de skemaer, der beskriver, hvilke vine man laver i et område, og hvilke druesorter man må bruge her.

Når det ærgrer mig, hænger det først og fremmest sammen med, at det netop er disse skemaer, jeg personligt har brugt mest tid på i de tidligere udgaver, når jeg skulle blive klog på et område og forstå vinenes karakter herfra.

Jeg forstår dog godt argumentet om, at konstante ændringer hurtigt gør skemaerne uaktuelle og at opgaven er meget omfangsrig, men alligevel ….

 

LÆS OGSÅ: Kom godt i gang med Østrig

 

Og med hensyn til billedsiden synes jeg, at den er umådelig kedelig med alt for mange helsides landskabsbilleder af halvdårlig kvalitet og for få mennesker og portrætfotos. Det er ikke kun denne vinbog, som lider af den skavank, men i min optik får det vinen til at fremstå som et lidt goldt og statisk landbrugsprodukt fremfor til et dynamisk produkt skabt af mennesker med en historie – for mennesker.

 

Konklusion
Samlet set er bogen uundværlig for den, der interesserer sig for italiensk vin og et MUST HAVE. Grundighed og saglighed gør den til et bomstærkt opslagsværk. Så jeg ender på 5 flotte stjerner og håber bare, at lay outet bliver lidt mere appetitligt til næste runde.

Hvad: Italiensk Vin
Hvor: Politikens Forlag
Hvor meget: Vejl. pris 450 kr.

 

Related Posts