Jeronimus Klumme – kan Riedel fejle?

Er der gået totalt show off i glasproducenten Riedel, når de kan finde på at lave et kaffeglas til Nespresso, der ligner en gennemsigtig legoklods med klumpfod? Det har vi vendt snuden mod Tivoli for at finde ud af…

Nespresso kaffe i glasCyklen er pumpet, og jeg er klar. For lad det være sagt med det samme, jeg er stor fan af Riedel og deres vinglas. De er ultra tynde, ligger vanvittigt godt i hånden og er lette – noget, der altsammen skaber en unik vinoplevelse.

Og så laver de nogle fantastiske seminarer, hvor man fuldstændigt overrumples over glassenes enorme betydning for både vinens og madens smag, hvilket vi tidligere har skrevet om på bloggen …. her.

 

Jeronimus Klumme er hjørnet for sure opstød

 

Nespresso gør det også godt. De har sneget sig ind på 700 af 2400 Michelin-restauranter, og set i det lys er det måske ikke så underligt, at de gerne vil profilere sig sammen med et af de helt store indenfor glas. Eller måske er det i virkeligheden omvendt?

Nespresso kaffebrygning 1Men tilbage til Tivoli, hvor jeg nu får mig et veritabelt chok, da jeg bliver præsenteret for det nye Nespresso-kaffeglas. Det her er altså ikke Riedel-æstetisk!
OK, jeg kan have mine personlige skønhedsidealer, og i denne sammenhæng er de jo ret ligegyldige, hvis glasset i praksis er funktionelt, men er det nu også det? Næh, overhovedet ikke.

Det første, der sker – da jeg skal tage om stilken – er, at jeg vælter glasset. Jeg er måske lidt klodset og har tykke fingre, men det er ikke hele forklaringen. Stilken er nemlig så kort, at man kan have svært ved at gribe ordentlig fat om den. (se billede ovenfor)
Derudover er glasset med sin ”plateausål” irriterende tungt, og det strider fuldstændigt mod alt det, Riedel er kendt for (deres nye vinglasserie Veritas er for eksempel lavet i ét stykke og vejer cirka 30% mindre end deres tidligere glas, hvilket giver en taktil og visuel nydelse for vindrikkeren), så hvorfor er man gået den anden vej her?

Èn ting er vinglas – en anden kaffeglas, så hvad med duften og smagen? Jeg skal indrømme, at jeg ikke har  lavet et større teststudie af kaffe og glas i kombination, men jeg har testet det nye Riedel-glas overfor min egen kaffekop, og sidstnævnte foretrækkes så afgjort. Her er en ordentlig hank at gribe fat om, så man ikke brænder fingrene, og så holder den kaffen varm i længere tid, hvilket et glas ikke gør. Kaffen smager ikke nævneværdigt anderledes, og jeg må erkende, at helhedsindtrykket er en fuser i både Tivoli og hjemme i privaten.

Ja, undskyld Riedel og Nespresso – det her er altså en ommer

Related Posts