Jeronimus Klumme

Supermarkederne sælger sgu ikke RIGTIG vin mere

Jeronimus´ Klumme: De store supermarkedskæder sælger sgu ikke rigtig vin til forbrugerne mere! Og hvordan skal det nu forstås?

Lad os starte på en spansk bodega (altså et spansk vinhus), hvor vi står ved siden af en indkøber fra en af de store supermarkedskæder. Vi har et glas rosé-cava i hånden. Egentlig et udmærket glas, men pludselig tager snakken en underlig drejning.

 

”Vinhusene prostituerer sig for vinindkøberne med de store pengepunge

 

Indkøberen spørger cava-producenten, om han har mulighed for at gøre farven lidt rødere, for det vil danskerne gerne have. Og når vi nu er ved det med at lave om på det hele, så kan han måske også lige putte lidt flere sukkerknalder ned i vinen. For så får den lidt mere blødhed og kan sælges til alle de forbrugere, der ikke ved en skid om vin i Danmark.

 

LÆS OGSÅ: Så lidt vin kan der være i en flaske … her!

 

Producenten nikker ivrigt. Han har allerede set købesignalet hos indkøberen, og hullet i den slunkne pengetank er så godt som stoppet. 20.000 flasker på en eftermiddag – ikke dårligt!

 

Og så er det, man stopper op og tænker:

hvor fanden blev idyllen af? Supermarkedskæderne presser de trængte vinhuse til at prostituere sig selv – og de går således på kompromis med stil, kvalitet og pris. Det hele bliver en stor gang mainstream uden karakter. Hvor er dét, man forelskede sig i, dengang man startede sin vinkarriere.De små importører (derimod) uden den store pengepung, har slet ikke de samme muligheder. Og langt hen ad vejen ligger det heller ikke i kortene, at de gider diskutere den slags med producenterne. Her handler det nemlig om rigtige værdier: kvalitet, venskab og unikke vine, der ikke kan efterlignes andre steder …… Hurra for garageimportørerne og de vinhandlere, der stadig gider gøre noget for kvaliteten.

Jeronimus Klumme er hjørnet for sure opstød og anonyme indlæg. I denne omgang er den skrevet af klummeskribenten kaldet Warfa Henriksen.


Related Posts

One thought on “Supermarkederne sælger sgu ikke RIGTIG vin mere

Comments are closed.