Find en egnsret og sæt den lokale vin til – så går man aldrig helt galt i byen. Sådan lyder rådet ofte, og det er
Tør hvidvin og fisk plejer at være en god kombination. Men bare ikke når det kommer til sushi. I sig selv er rå fisk og
Hvilket vindistrikt er det mest spændende i verden pt.? I min optik er det er hverken Bourgogne, Bordeaux eller Barolo, men derimod Rheinhessen, som tidligere
Baden tripper i kulissen for at lave en glidende tackling på Bourgogne, og meget taler for, at området vil blive en seriøs udfordrer til de
Skimmelost og rødvin er en af de mest almindelige kombinationer, men den er sjældent god. Da jeg for et par år siden skrev det i
Christian Stadil, erhvervsmand med hang til god champagne – har jeg hørt. I denne uge har jeg foretaget et service-tjek på hans egne champagner. To
Vi lander i Rom Fiumicino og kører to timer i nordøstlig retning. Målet er Montefalco i Umbrien, der som den eneste italienske region ikke omgivet
Kender du Champagne-huset A. Robert? Sikkert ikke medmindre du er connaisseur, for det er en af de producenter, som let drukner i mængden af store
Hvis jeg skal være helt ærlig, så har jeg altid anset vinene fra Rueda som letbenede forbrugervine. Sprøde og frugtige med en crisp syre og
Så er der kommet en ny vinbog på gaden. Titlen er: Vin – Helt Enkelt. Man kunne kalde den for en ny vinskolebog med temaer
På 20 år er Bibi Graetz blevet en af Italiens mest ikoniske wine makere med kultvinene Testamatta og Colore. Førstnævnte fik i 2018 de magiske
Ugens vinhit, Château Fontarabie, kommer fra Bordeaux, og den har fået masser af medaljer i internationale vinkonkurrencer. Nu er medaljer jo ikke altid en garanti
Siden kølervæskeskandalen i 1985, hvor nogle få producenter puttede diethylen-glykol i deres vin for at gøre den federe og rigere, har østrigsk vinproduktion kæmpet for
I de 2 første afdelinger af mad og vinsammensætning, har vi koncentreret os om de vigtigste grundregler. Det vil sige, hvilke vine, der strukturmæssigt komplementerer
For et par uger siden ridsede vi et par af grundreglerne for mad- og vinsammensætning op: Sødme i maden kræver sødme i vinen, mens syre