Château Gourran – et stjerneskud i Bordeaux

I denne uge skal vi til det danskejede slot Château Gourran i Bordeaux, og det skal indrømmes, jeg er blevet begejstret. At man kan få så flot bordeaux til lidt over 100 kr, kommer en anelse bag på mig.

Château Gourran ligger på den såkaldte højre bred (af Garonne) i Cadillac Côtes de Bordeaux – det, som tidligere hed Premierer Côtes de Bordeaux. Ejendommen er på 7,5 hektar og druesorterne er de klassiske merlot, cabernet sauvignon, petit verdot og cabernet franc (for de røde vines vedkommende).

Deres Grande Cuvée er simpelthen i særklasse for sin appellation, og den smager som om, vi er godt oppe i klassifikationerne. I løbet af ugen har vi haft en lille vertikalsmagning af netop Grande Cuvée, som ligger 12 måneder på 25% nye franske egetræsfade.

Gourrans 2015 er nærmest grandios, og selvom man ikke altid kan regne med medaljer fra vinkonkurrencer, så er det næppe et tilfælde, at vinen har fået en sølvmedalje ved Concours Mondial i Bruxelles. Slottets 2014 er knap så ekstraktrig, men på mange måder mere helstøbt. 2013 er deklasseret på grund af den svære årgang, hvilket da også kan smages, mens 2012 på nuværende tidspunkt er den mest betagende, slubrende lækre, vellavede og finesserige vin af dem alle.

 

Vi har smagt

# Chateau Gourran – Grande Réserve 2012, Cadillac de Côtes de Bordeaux
Vidunderlig duft af cedertræ, blyant, lidt kernemælk og solbær. Elegant og velsmagende med en helt tilpas solmoden bærfrugt og medium koncentration. Rank i garvesyren, men slet ikke hård – sådan skal klassisk bordeaux smage. Det her er bare rigtig klassisk vin, som jeg elsker det.
Set hos: Gourran.dk og udvalgte MENY
Cirkapris: 720 kr. v. 6 flasker

 

# Chateau Gourran 2014, Cadillac de Côtes de Bordeaux
Super lækker duft, hvor man finder strejf brombær, en af kant af blyant, cigarkasse og lidt lakridskonfekt. Monster lækker i munden med god ekstraktrigdom. Måske større end 2012´eren på sigt, men den skal have lidt tid på flaske for at udvikle de samme modne og elegante toner.
Set hos: Gourran.dk og udvalgte MENY
Pris: 750 kr. v. 6 flasker

 

Læs også: Det skal du se, når du er i Bordeaux … her

 

# Chateau Gourran 2015 – Grande Réserve. Cadillac de Côtes de Bordeaux
Koncentreret og tæt sag. Solmoden med et viff af hø, mørke bær, grafit og lidt sød lakrids. Overdrevet lækker vin fra jubelåret 2015, hvor mange af de mindre slotte som Gourran balancerer bedre end de større (der lider lidt under for meget varme, solmodenhed og alkohol). 2015 vil have godt af et par år i kælderen, før proppen ryger af. Fremragende!
Set hos: Gourran.dk og udvalgte MENY
Pris: 900 kr. v. 6 flasker

 

# Chateau Gourran 2013. Cadillac de Côtes de Bordeaux
En smule støvet og let urtegrøn med en lille kant af solbær, ymer og karamel. Ikke så intens som de andre Gourran-vine, hvorfor den blev deklasseret i 2013 og slet ikke har fået Grande Reserve-etiketten på sig. En anelse tør i eftersmagen, men bestemt drikkelig.
Cirkapris: 480 kr. v. 6 flasker. Set i andre årgange hos Gourran.dk og udvalgte MENY

 


Her kan du også købe vinene:

Aalborg, MENY Skalborg Bakke

Aarhus, MENY Risskov Brynet

Hellerup, MENY Rotunden, Strandvejen

Hjørring, MENY Frederikshavnsvej

Nærum, MENY Nærumvænge Torv

Odense, MENY Mågebakken

Rungsted, MENY Rungsted Bytorv

Solrød, MENY Solrød Center

Related Posts