Det skal du se, når du er i Bordeaux

Det skal du se, når du er i Bordeaux

I restaurationsbrancen taler man om, at restauranter kan være et besøg værd, en omvej værd eller ligefrem en rejse værd.
Vi har været i Bordeaux og besøgt 2 nye seværdigheder, vinmuseet La Cité du Vin, og den vildeste cocktailbar, Point Rouge. Om det bare var et besøg værd eller mere end det, giver vi svaret på om lidt.


la-cite-du-vinLa Cité du Vin er et netop indviet. Her kan man i bedste Experimentarium-stil blive klog på alle aspekter indenfor vin: historie, geologi, terroir, vindyrkning, behandling af vin og meget mere.  I alt kommer man rundt om 20 temaer, hvor alle 5 sanser udfordres.
I underetagen finder man en imponerende vinshop med tilhørende vinbar, og med i prisen på 20 euro, får man på toppen af museet et glas vin efter eget valg – i øvrigt med udsigt udover Bordeaux.
Er det kun for amatører? Næh, nej. På trods af vores 18 år i branchen, kunne vi her faktisk lære en hel del.

 

LÆS OGSÅ: Chiles bedste vin er hvid… her

 

Vi tjekkede også den relativt nyåbnede og hypede coctailbar, Point Rouge, på 1 Quai de Paludate, ikke langt fra centrum.
Her har man mere end 100 cocktails på kortet. Derudover en fantastisk vinkælder, og måske det mest imponerende: deres samling af spiritus, som går fra gamle flasker McCallen whisky (eksempelvis årgang 1948 og 1957) til Louis VIII cognac i forskellige udgaver.
Hvad angår den tilhørende restaurant, så er deres charcuteri fremragende, mens maden dog generelt ikke imponerer.

Men summa summarum begge dele er måske ikke i sig selv en rejse, men helt bestemt en omvej værd, hvis man er i nærheden af Bordeaux…

rolf

Facebook - Like us on Facebook

 

Posted in: Short posts and news

Leave a Comment (0) →