Det skal du se, når du er i Bordeaux

I restaurationsbrancen taler man om, at restauranter kan være et besøg værd, en omvej værd eller ligefrem en rejse værd.
Vi har været i Bordeaux og besøgt 2 nye seværdigheder, vinmuseet La Cité du Vin, og den vildeste cocktailbar, Point Rouge. Om det bare var et besøg værd eller mere end det, giver vi svaret på om lidt.

 

I la-cite-du-vinLa Cité du Vin kan man i bedste Experimentarium-stil blive klog på alle aspekter indenfor vin: historie, geologi, terroir, vindyrkning, behandling af vin og meget mere.  I alt kommer man rundt om 20 temaer, hvor alle 5 sanser udfordres.
I underetagen finder man en imponerende vinshop med tilhørende vinbar, og med i prisen på 20 euro, får man på toppen af museet et glas vin efter eget valg – i øvrigt med udsigt udover Bordeaux.
Er det kun for amatører? Næh, nej. På trods af vores 18 år i branchen, kunne vi her faktisk lære en hel del.

 

LÆS OGSÅ: Chiles bedste vin er hvid… her

 

Vi tjekkede også den hypede coctailbar, Point Rouge, på 1 Quai de Paludate, ikke langt fra centrum.
Her har man mere end 100 cocktails på kortet. Derudover en fantastisk vinkælder, og måske det mest imponerende: deres samling af spiritus, som går fra gamle flasker McCallen whisky (eksempelvis årgang 1948 og 1957) til Louis VIII cognac i forskellige udgaver.
Hvad angår den tilhørende restaurant, så er deres charcuteri fremragende, mens maden dog generelt ikke imponerer.

Men summa summarum begge dele er måske ikke i sig selv en rejse, men helt bestemt en omvej værd, hvis man er i nærheden af Bordeaux…

rolf

Facebook - Like us on Facebook

 

Related Posts

3 thoughts on “Det skal du se, når du er i Bordeaux

Comments are closed.