Det starter med champagne: Krug Clos du Mesnil 1995. Til hovedretten rød bourgogne: La Tâche 1990 fra Domaine de la Romanée-Conti. Og så slutter vi af med portvin: Quinta do Noval Nacional 1963.

Ja, sådan skulle det være, hvis klummisten var fantasillionær. Det er han beklageligvis så langt fra. Så der, hvor drømmene slutter, må han tænke i mere realistiske baner, når der kommer fremmede.

Frankrig - La Tache (vandret)

Vores to gæster hører….
så afgjort til den vinkyndige slags, så selv om det var sommer, gik det nok ikke an med papvin. Maden skulle være den gode fiskehandlers røgede hellefisk, noget stegt lam og hjemmegjort vanilleparfait med årstidens bær.

I virkelighedens verden lagde vi ud med Trimbachs riesling 2012 fra Alsace i Réserve-kvaliteten (Sigurd Müller Vinhandel). Som altid hos det fine Alsacehus en knastør, præcis og elegant vin, der skar sig lystigt gennem salt, røg og fedme i hellefisken.

Lammet fik selskab af en gigondas 2010, Domaine Santa Duc (Bichel). Sydrhône fra topproducent – på grenache, mourvedre, syrah og cinsault. Flot châteauneuf-stil, kødfuld, fokuseret, intens og kraftig og ikke uden et strejf af sødme. Måske lovlig muskuløs i 24 graders varme og i denne sammenhæng. Mea Culpa, siger klummisten.

Til isen blev det en 10 year tawny port fra Ramos-Pinto (Østjysk Vinforsyning/Vinoble). Der er tale om en Single Quinta Port fra ejendommen Ervamoira. Her er masser af nødder, mandler, svesker og lidt orangeskal. En virkelig god balance mellem sødme og friskhed, der blev accentueret af en let kølig servering.

 

Vinmenu nr. 1…..
ville nok stå i 60.000 kr. eller deromkring. Vi slap med en hundrededel for de tre flasker, og alligevel var der ingen klager.

Der skal nok være dem, der synes, at Frankrig/Europa fylder for meget i både drømmen og realiteten. Men sådan er det jo!

Jeronimus

Jeronimus´klummer er skrevet af en af vinbranchens skribenter gennem mange år. Indholdet er udtryk for hans personlige holdning til diverse emner.

 

Læs også hans klumme: Vin til Havegrillen

Related Posts