Stort og småt fra Tyskland – del 2:2

Biodynamik og naturvin er et sexy emne i Tyskland, og mange vinbønder ville gerne arbejde uden kunstgødning i markerne. Imidlertid er det på nogle af de bedste og stejleste skråninger nærmest umuligt.

For reglerne er nemlig, at der på de stejleste skråninger gerne må sprøjtes med kunstgødning fra helikopter. Da vinhusenes parceller er relativt små, er det nærmest umuligt at undgå påvirkninger fra de omgivende marker, der er konventionelle. Alle producenterne i området skal være enige om at ændre praksis, og her har det vist sig svært at komme til enighed.

 

Biodynamik er hipt i Tyskland, men indtil videre arbejder kun mindre end 0,5 procent biodynamisk

 

Bibo RungeHjælpen er måske på vej, og vinbønderne ser en fremtid med mindre kunstgødning. På universitetet i Geisenheim forsker man nemlig i de såkaldte PIW-druesorter. PIW står for Pilzwiederstandsfähig – altså svampemodstandsdygtige kloner, som ikke bliver inficeret af svamp og meldug mm.

 

LÆS OGSÅ: Stort og småt fra Tyskland – del 1:2

 

I øjeblikket er nogle af de druesorter, der arbejdes med på forsøgsbasis, uhyre interessante. Også set med danske øjne, da en del af dem bruges i danske
vinmarker. Eksempelvis er der tale om solaris, rondo og regent.

Studier fra Geisenheim viser, at disse PIW-kloner i fremtiden kan nedbringe antallet sprøjtninger i vinmarken betydeligt.

 

Facebook - Like us on Facebook

 

Related Posts