Vinexpressen – Hele Danmarks Vinmedie

 

Moet17.12. CHAMPAGNEN TIL NYTÅR

Igen i år har vi på Vinexpressen smagt en række champagner op til nytåret, og blandt dem fundet nogle interessante bud på vinen til årets sidste dag. Og der er lidt for enhver smag: den stramme og anæmiske champagne fra det familie-ejede hus og to kooperativ-champagner i vidt forskellig stil. Læs mere ….. her

…………………………………………………………………………………………………………………………………………….

 

Seneste artikler og indlæg

 

Andesteg08.12. VINEN TIL JULEMADEN

Hvad er bedst til JULEMAD med hele svineriet? Sidste år prøvede vi østrigsk hvidvin, da en anerkendt skribent foreslog det, men det duede overhovedet ikke. Den var ganske enkelt for spinkel, hvilket vi egentlig godt vidste på forhånd. Men hvad er så det bedste.

Vinexpressen giver dig bud på, hvilke vine, du skal gå efter …. og hvad du for alt i verden IKKE må åbne juleaften. Læs med … her

 

 

 

stones-and-bones-2015-portugisisk-vin06.12. UGENS VINHIT kommer fra Portugal. For at sige det som det er, så hører portugisiske vin ikke lige vores favoritter, men her er noget at råbe hurra for.

# Stones & Bones 2015, Lissabon (Portugal)
Flot duft af røde bær, tyrkisk peber og flødekaramel. Lækker og velstruktureret vin i rhône-genren med moden garvesyre og en lille frugtsøde på toppen. Og prisen er forrygende! Set hos Andrup Vin
Pris: 65 kr. v. 6 flasker.
Tjek den udvidede omtale af ugens smagte vineher
Wine of The Week

 

 

 

Påskebord Rød Ålborg29.11. BRÆNDEVINEN TIL JULEFROKOSTEN. Vi nærmer os julen, og så står den traditionen tro på julefrokoster med øl og snap.

Vi har smagt på  O. P. Andersons økologiske luksussnapse og vurderet dem overfor Brøndums. Se, hvad der var bedst i test….. her

 

champagne-franck-pascal-fluence-brut-nature-for22.11. UGENS VINHIT kommer fra en lille bio-bonde i Champagne. Vi har haft fat i Franck Pascal, der efterhånden har fået sig et godt ry. Pascal bruger vildgær og lader i det hele taget naturen råde.

# Champagne Franck Pascal Brut Nature, Fluence
Vidunderlig duft af citrus, ristet brød og en snert af kridt. Sprød og elegant vin med masser af syre, der trækker mundvand. Flot nerve og renhed i smagen. Set hos Erik Sørensen. Pris normalpris 450 kr. Tilbud: 380 kr.
Tjek den udvidede omtale af ugens smagte vineher
Wine of The Week

 

 

 

Winefamily15.11. WINEFAMILY – en ny måde at sælge vin på. 

På Vinexpressen har vi nok ikke helt forstået forretningskonceptet, Winefamily, med TV-kokken Thomas Herman i spidsen.
Men vi er nu blevet ganske overraskede over både konceptet og vinene.

 

vin-2018-hugh-johnson08.11. VIN 2018. Så er den her igen – Hugh Johnsons lille lommeguide og årbog.  Den ligner til forveksling “Vin 2017” bortset fra nye årgangsskemaer, og man kunne næsten lave en copy paste af sidste års anmeldelse…

Tjek vores anmeldelse…. her

 

Tenuta Mara -Guiry 201402.11. UGENS VINHIT kommer fra Emilia-Romagna, hvor sangiovese har fået en helt ny dimension.

# Tenuta Mara 2014 – Emilia-Romagna, Italien

Lys, purung, totalt slikken og nærmest pinot noir-agtig næse med noter af solmodne kirsebær. En helt igennem elegant med fløjlsblød vin med en delikat frugtsødme. Set hos Erik Sørensen Vin.  Pris: 220 kr./190 kr. v. 3 flasker.
Tjek den udvidede omtale af ugens smagte vineher

Wine-of-the-Week-logo-uden-skygger-web105x86

 

 

 


Brice Morandiere26.10.
HVID BOURGOGNE I VERDENSKLASSE

Kan man egentlig tillade sig at spørge en vinproducent om, hvorfor de i en periode har lavet dårlig vin.

Nej vel,  men da vi tropper op på d´Angleterre, er der ét spørgsmål, som trænger sig på: hvorfor så mange af Leflaive´s vine var oxiderede og halvskæve efter de blev biodynamiske i 1996….

Vi gør status over Leflaives hvidvine her og nu….

 

 

Wöhrle Spätburgunder 201508.10. UGENS VINHIT kommer fra Tyskland, og der er tale om en fremragende pinot noir fra Weingut Wöhrle. Havde vi ikke set etiketten, ville vi formentlig være gået i Bourgogne, og vel at mærke dyr Bourgogne.

# Weingut Wöhrle Spätburgunder, Baden 2015
Vidunderlig duft af modne, friske kirsebær og strejf af grønne grene. Meget pinot-tro vin med lækker intensitet og saftig syre. En rigtig bourgogne-dræber til en fejende flot pris. Ugens Vinhit. Set hos Propperiet  Pris: 159 v. 3 flasker. Læs den udvidede omtale af ugens smagte vineher
Wine-of-the-Week-logo-uden-skygger-web105x86

 

 

 

portvin-i-glasset11.10. NY BOG OM PORTVIN.

Kan det lade sig gøre at skrive en lille bog om portvin i lommeformat, som er værd at læse?

Vi har tjekket den nye portvinsbog ud fra Danmarks største portvinsekspert Henrik Oldenburg, der i øvrigt tidligere var redaktør på månedsmagasinet Smag & Behag….

Se hvad der virker, og hvad der ikke virker… her

 

 

donnafugata-ben-rye04.10. UGENS VINHIT kommer fra det Sicilianske vinhus Donnafugata, der regnes for et af være Syditaliens bedste.

# Donnafugata Passito di Pantelleria – Ben Rye 2014
Vidunderlig passito-duft af svedske, rosiner, teblade og puddersukker. Rig, cremet og fed i munden med fantastisk intensitet og en syre, der holder det hele på plads. Ugens Vinhit – bravo! Set hos Sigurd Müller Vin. Pris: 220 kr. Læs den udvidede omtale af ugens smagte vineher
Wine-of-the-Week-logo-uden-skygger-web105x86

 

 

 

 Østershatte 126.09. VINEN TIL SVAMPE.

Svampesæsonen er skudt i gang, men hvilke vine er de bedste til svampe? Langt de fleste svampe er kødfulde i smagen med en kant af noget hengemt, og det gør visse vine bedre egnede end andre.

Svampe er selvfølgelig meget forskellige i smag – lige fra den lidt ferske, hvide champignon til de meget karakterfulde trøfler og morkler…

 

 

Tasting Wiesbaden Grosses Gewächs 201321.09. MERE FRA TYSKLAND.

Biodynamik og naturvin er et sexy emne i Tyskland, og mange vinbønder ville gerne arbejde uden kunstgødning i markerne. Imidlertid er det særligt på nogle af de bedste skråninger nærmest umuligt.

Vinexpressen giver dig svaret på hvorfor, og hvilke eksperimenter man er i gang med i vores naboland for at arbejde mere “naturligt” ….

 

 

Crazy Grapes Jumilla13.09. UGENS VINHIT er fra det upåagtede Jumilla i Spanien.

# Crazy Grapes 2016 Jumilla (Spanien)
Lækker varm og peberkrydret næse med toner af hindbær og brombær. Saftig og rig i munden med med laber frugtsødme og en strukturerende garvesyre.  Ugens Vinhit. Set hos Laudrup Vin Pris: 89 v. 12 flasker.
Læs den udvidede omtale af ugens smagte vineher

Wine of The Week

 

 

 

 

Bibo Runge wine maker07.09 STORT & småt fra Tyskland

Vidste du, at der i Rheingau ligger en ukendt vinmark, der prismæssigt kommer op i samme luftlag som Romanee Conti.  Og vidste du, at al tysk sekt brandbeskattes med 1.25 euro pr. flaske. Sikkert ikke.  Vi samler op på stort og småt fra Tyskland.

 

Læs også….