Vinexpressen – Hele Danmarks Vinmedie

 

rosso-piceno-superiore-doc-no-8 19.10. UGENS VINHIT kommer fra Marche i Midtitalien.  Der er tale om en Rosso Piceno lavet på den ”lokale” montepulciano og den berømte Toscana-drue sangiovese.

# Cantina dei Colli Ripani – Rosso Piceno Superiore. Flot duft af solbær, cedertræ og grafit. Faktisk ret bordeaux’sk i stil. Blød og samtidigt fint struktureret med god ekstraktion og en lille frugtsødme i finalen. Flot vin til prisen.  Hvor: Den gode Vino  Pris: 84 kr. V. 6 flasker i oktober. Læs den udvidede omtale af ugens smagte vine … her
Wine-of-the-Week-logo-uden-skygger-web105x86

 


…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

 

Seneste artikler og indlæg

 

point-rouge-bordeaux

12.10. HVAD SKAL DU SE I BORDEAUX?
I restaurationsbranchen taler man om, at restauranter kan være et besøg værd, en omvej værd eller ligefrem en rejse værd. Vi har været i Bordeaux og besøgt 2 nye seværdigheder. Om det bare var et besøg værd eller mere end det – få svaret ….. her

 

alias-pinot-noir05.10. UGENS VINHIT er en magisk pinot noir fra Californien. Vi har brugt betegnelsen Bourgogne-dræber adskillige gange, men her giver det absolut mening. På Vinexpressen har vi ALDRIG smagt en så god pinot noir til 69 kroner – basta!

# Alias Pinot Noir Californien 2014.  Vidunderlig duft af kirsebær, moden rabarber og en bamselineblød frugtsødme, der ligger vanvittig godt i munden. Ikke for spinkel og ikke for tung – bare ustyrlig god balance. Fremragende til prisen. Hvor: Gallovini
Hvor meget: 69 kr. V. 6 flasker i oktober. Læs den udvidede omtale af ugens smagte vine … her
Wine-of-the-Week-logo-uden-skygger-web105x86

 

 

 

errazuriz29.09. CHILES BEDSTE VIN ER HVID!

Chile er kendt for tunge rødvine med masser af frugtsødme og alkohol. Men der er sket noget opsigtsvækkende. En stor del af vinhuse er blevet optagede af mere elegance, og derfor finder man kølige lommer og skråninger, der kan give noget mere friskhed til vinene.

Det har ført til overraskende hvidvin, der overgår de bedste røde. Se hvilken vin vi taler om…. her

 

 

chateau-de-pena-roussillon22.09. UGENS VINHIT må siges at være lidt af en konkurrent til den sydlige Rhône-dal, og særligt, når man tager 6 stk. prisen i betragtning.

# Château de Pena – Cotes du Roussillon Villages 2014.  Vidunderlig duft af jordbær, lakrids og en snert af peber. Blød, saftig og lækker i munden med flot og moden garvesyrestruktur og en lille frugtsødme på toppen. Slår langt det meste Rhône-vin til prisen. Bang den er god!
Hvor: Aakjær Vin Hvor meget: 79 kr. V.6 flasker
Læs den udvidede omtale af ugens vine fra Aakjær Vin …. her

Wine-of-the-Week-logo-uden-skygger-web105x86

 

 

 

Morkler - forside14.09. VINEN TIL SVAMPE.
Svampesæsonen er skudt i gang, men hvilke vine er de bedste til svampe?
Langt de fleste svampe er kødfulde i smagen med en kant af noget hengemt, og det gør nogle vine bedre egnede end andre.
Svampe er selvfølgelig meget forskellige i smag – lige fra den lidt ferske, hvide champignon til de meget karakterfulde trøfler og morkler. Men der er også nogle fællestræk: De ældede toner af underskov. Læs mere
her

 

 

 

Domaine de la Métairie d'Alon Pinot Noir07.09. UGENS VINHIT kommer fra Limoux i Langedoc. Området er lidt specielt for den sydfranske stegegryde, for her finder man vine med både kølighed og elegance.

# Domaine de la Metairie d’ Alon Pinot Noir 2015. Flot duft og smag af kirsebær, grønne grene og peber. Smagsmæssigt luftig med velafstemt frugtsødme. Meget tro mod pinot-druen. En vin, der så afgjort går Bourgogne i bedene. Lækker, veludført og elegant!
Hvor: Propperiet. Hvor meget: 149 kr. V. 6 flaskerne
Læs den udvidede omtale af ugens vinhit fra Propperiet … her

Wine-of-the-Week-logo-uden-skygger-web105x86

 

 

 

Montirius[1]30.08. BIODYNAMIK FRA RHÔNE. Som vi skrev for et par uger siden, pibler det frem med vinbønder i Rhône-dalen, der går den økologiske og biodynamiske vej.

Vi har været et smut i Vacqueyras, hvor vi møder en af de mest dedikerede biodynamikere af dem alle: Domaine Montirius.
Når man træder ind på vingården, er det som om, man befinder sig i ”hippieland”; i en anden tid med nogle mennesker, der har vendt verden på hovedet.
Læs mere … her

 

Argyros Estate Assyrtiko24.08. UGENS VINHIT kommer fra den græske ferieø Santorini, hvorfra Grækenlands bedste hvidvine udgår.

# Estate Argyros Assyrtiko 2015. Vidunderlig mineralsk i duft med noter af kridt, umoden æblekerne og citrus. Rå og meget Sancerre-agtig i munden med et lækkert syrebid og tørheds-attack. Fremragende vin, det kunne være spændende at smage om 8-10 år. Hvor: Philipson Wine Hvor meget: 149 v. 12 flasker. Læs den udvidede omtale af vine fra Argyros  …. her

Wine-of-the-Week-logo-uden-skygger-web105x86

 

 

 

Wine maker Cousignac17.08. ØKO-vin i Rhône. Det er 5 år siden, vi har besøgt Rhône-dalen sidst, og der er sket noget. Bio- og økobølgen ruller. For som vinbønderne siger: hvis man ikke kan lave økovin i det tørre klima med indflydelse fra Mistralen, der blæser fugtighed, råd og meldug væk, hvor fanden skulle man så lave økovin. Læs mere ….. her

 

Poggio-Al-Lupo-Morellino-di-Scansano10.08. UGENS VINHIT kommer fra Morellino di Scansano – det man kunne kalde udkants-Toscana (tæt på kysten i Maremma).

# Poggione Al Lupo – Morellino di Scansano 2015. Masser af kirsebær, grønne grene og en blød bærfrugt. Saftig og velstruktureret med god koncentration og en lækker bitterhed, der river de rigtige steder i munden. Ugens vinhit. Fremragende. Hvor: Gallovini. Hvor meget: 99 kr. V. 6 flasker.
Læs den udvidede omtale af ugens vine fra Gallovini …. her
Wine-of-the-Week-logo-uden-skygger-web105x86

 

 

 

2016 vinskuesmagning 02603.08. BEAUCASTEL – EN PERLE FRA RHÔNE-DALEN. Familien Perrin er kendt for at at lave Bratt Pitts rosé, Miraval, i Provence. Og så er de for øvrigt berømte for deres Chateau de Beaucastel i Chateauneuf du Pape. Altså den røde, men det er nu den hvide, der tager opmærksomheden en varm aften i juni.
Læs mere ….. her

 

cuvee_hommage_127.07. UGENS VINHIT kommer fra et lettere ukendt område i Rhône-dalen, nemlig Lirac, der står i skyggen af Châteauneuf du Pape.

# Domaine Coudoulis – Hommage 2014 (Lirac). Klassisk og super lækker syd-rhône med masser af jordbær og en lille kant af lakrids. Blød og saftig fætter med dejlig dybde og en fantastisk god balance mellem frugtsødme og friskhed. Bravo! Hvor: Andrup Vin
Hvor meget: 129 kr. v. 6 flasker.
Læs den udvidede omtale af ugens vine fra Andrup Vin  …. her
Wine-of-the-Week-logo-uden-skygger-web105x86

 

 

 

Fjordrejer20.07. Er der noget bedre end FRISKE FJORDREJER, der IKKE smager af konserverende lage og syntetisk indpakning?

Nej vel, så hvorfor ødelægge oplevelsen med den forkerte vin ? Vi har et prisvenligt og et dyrt bud på mad og vinsammensætningen.

Læs mere …. her

 

 

 

Palliser Estate Pencarrow Chardonnay13.07. UGENS VINHIT kommer fra New Zealand, hvor man gennem mange år har forsøgt at vise verden, at man kan lave vin i bourgogne-genren. Her på Vinexpressen har vi smagt mange halvkiksede eksempler, men i denne uge er der noget, som gør Bourgogne kunsten efter.

# Pencarrow Chardonnay 2015 (Martinborough New Zealand). Vidunderlig duft af kaffebønner, ristet fad og citrus. Rank, stringent og indtagende i smagen, der afsluttes af et lækkert syrebid. Meget burgundisk i stil.
Hvor: Laudrup Vin . Hvor meget: 97 kr. V. 12 flasker
Læs den udvidede omtale af ugens vine …. her
Wine-of-the-Week-logo-uden-skygger-web105x86

 

 

 

Grillvin06.07. SÅDAN VÆLGES DEN RIGTIGE VIN TIL GRILL. Vi bliver tit spurgt, hvilken vin, der passer til grillmad? Den simple tommelfingerregel er: Nup oversøisk. Skal den være hvidt, så vælg en chardonnay. Skal den være rødt, prøv en shiraz (alternativt zinfandel, merlot eller grenache).
Det er det enkle svar, men grillmad kan jo være hvad som helst – lige fra fisk og grøntsager til fjerkræ og rødt kød. Vi giver her nogle supplerende regler…

Læs mere …. her

 

 

Læs også….