Vinexpressen – Hele Danmarks Vinmedie

 

sobrero-ciabot-tanasio-barolo-201216.05. UGENS VINHIT kommer fra Barolo, og den er et af de bedste køb, vi længe er stødt på fra området. Frugten er i centrum, og man fornemmer ingen anmasende fadtoner. Den har ligget på store gamle 2500 liters egetræsfade i mindst 24 måneder, inden den tappes på flaske uden filtrering.

# Barolo Sobrero – Ciabot Tanasio 2012 (Italien)
Vidunderlig duft af kirsebær, blå blommesten, læder og tobak. Tæskelækker og velafstemt frugtsødme kombineres her med en delikat tørhed. Svinsk lækker barolo….. Set hos Andrup Vin
Pris: 199 kr. v 6 flasker.
Læs den udvidede omtale af ugens smagte vine her
Wine-of-the-Week-logo-uden-skygger-web105x86

 

 

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

 

Seneste artikler og indlæg

 

Rejer10.05. SKALDYR OG VIN.

Er der noget bedre end friske fjordrejer? Nej vel, så hvorfor ødelægge oplevelsen med den forkerte vin?
Vi har et dyrt og et prisvenligt bud på vin, der passer til den skrøbelige reje – og i øvrigt også andre skaldyr…

 

Weingut Burggarten 2015 classic

03.05. UGENS VINHIT er en såkaldt spätburgunder – altså pinot noir på tysk. Den kommer fra området Ahr, der har specialiceret sig i netop pinot.

# Weingut Burggarten Spätburgunder Classic 2015
Mandel, kirsebær og strejf af urt i duft med en lille bagkant af ristet fad. Blød og lækker frugtsødme, der ligger rigtig godt i munden. Flot spätburgunder fra Ahr. Set hos Propperiet. Pris: 129 kr. v. 6 flasker
Læs den udvidede omtale af ugens smagte vine her

Wine-of-the-Week-logo-uden-skygger-web105x86

 

 

 

 

Lam på tallerken

26.04. MAD & VIN – kend grundreglerne del 2:2
For et par uger siden ridsede vi et par af grundreglerne op for mad- og vinsammensætning : Sødme i maden kræver sødme i vinen, mens syre kræver syre. Men hvad man stiller man egentlig op overfor salte retter, fed og stærk mad? På Vinexpressen giver vi dig nogle gode bud.

 

Macon Bussieres le clos cote maconnaise joseph drouhin19.04. UGENS VINHIT kommer fra det, man populært kalder udkants-bourgogne. Der er tale om et fremragende køb fra Macon.

# Joseph Drouhin – Macon-Bussieres Les Clos 2015 (Bourgogne)
Vidunderlig chardonnay-duft af ananas, citrus og et diskret strejf af fad. Klassisk bourgogne med et fint syregreb i smagen. Aldeles fremragende til prisen. Ugens vinhit. Set hos H. J. Hansen/Vinspecialisten. Normalpris 140 kr. Tilbudspris: 110 kr. v. 2 flasker.
Læs den udvidede omtale af ugens smagte vine her
Wine-of-the-Week-logo-uden-skygger-web105x86

 

 

 

Påskebord Rød Ålborg

11.04. KLAR TIL PÅSKE MED ÅLBORG-AKVAVITTER

Sidste år testede vi brændevin fra svenske O. P. Anderson. I år står den på Aalborg-akvavitter fra De Danske Spritfabrikker.

Vi har smagt 4 forskellige af slagsen, og hvad er så bedst i test….?

 


Potiron Bordeaux05.04. UGENS VINHIT er et stjerneskud fra Bordeaux, og så er der ovenikøbet tale om en vin fra et lille danskejet slot, Chateau Potiron.

# Chateau de Potiron Cuvee Privilege 2009. Vidunderlig duft af solbær, cedertræ, flæskekød, ymer og et eleant præg af chokolade. Elegant og vellavet vin med en superflot struktur. Og så er tilbudsprisen aldeles  fremragende.
Normalpris 99,95. Tilbudspris 59,95 i diverse Meny-butikker.
Læs den udvidede omtale af ugens smagte vine her

Wine-of-the-Week-logo-uden-skygger-web105x86

 

 

 

Asparges og hummer 229.03. MAD & VINSAMMENSÆTNING. En kendt vinskribent har engang sagt, at man ikke behøver, at gå så meget op i det med mad- og vinsammensætning, for man har jo ikke begge dele i munden på samme tid… Selvom man ikke skal gøre det hele mere kompliceret end højst nødvendigt, så er der nu nogle huskeregler, som gør det hele lidt sjovere…..

 

Trentangeli 2015

21.03. UGENS VINHIT er lavet af Antinori og den kommer fra Puglia i Syditalien. Vi har haft fat i deres Tomaresca, som er milevidt fra det, de fleste forbinder med Syditalen.

# Tormaresca Trentangeli – Castel del Monte, Puglia 2015. Let bitre kirsebær i duft med en kant af solbær og blyant. Rank i strukturen og samtidig blød i sin frugtsødme. Lækker mundfylde med flot ekstraktion. Ugens vinhit. Set hos Vinens Verden
Pris: 139 kr. v. 6 flasker
Læs den udvidede omtale af ugens smagte vine her
Wine-of-the-Week-logo-uden-skygger-web105x86

 

 

 

Caprai Sagrantino

14.03. UMBRIENS UKENDTE VINE.

Vinexpressen var på pletten ved den årlige frigivelse af sagrantino-vinene i Montefalco.

Efterfølgende smagte vi os igennem Umbriens mere ukendte vine, der helt sikkert godt kunne få lidt mere opmærksomhed.

Særligt fordi sagrantinoen er en dyr affære, som henvender sig til et ret lille publikum. Den er stram med en tør garvesyre, og så er alkoholprocenterne temmelig høje – ofte op imod de 16%.

 

 

Nativ 25 rare cru-201507.03. Hvis ikke jeg havde vidt, at UGENS VINHIT var fra Italien, ville jeg afgjort have troet, den var græsk. Men altså på den fede måde….. en assyrtiko fra Santorini eller sådan noget.
# Nativ  25 Rare 2015 – Campanien (Italien).
Lækker duft af ananas, æble, citrus og en snert af fad. Blød og let cremet i munden med en frisk syre og en let frugtsødme på toppen.
Set hos Andrup Vin. Pris: 99 kr. v. 6 flasker.
Læs den udvidede omtale af ugens smagte vine her
Wine-of-the-Week-logo-uden-skygger-web105x86

 

 

 

Di Filippo Sagrantino Biodynamisk01.03. SAGRANTINO – MIDTITALIENS BAROLO. Vi lander i Rom Fiumicino og kører to timer i nordøstlig retning. Målet er Montefalco i Umbrien, der som den eneste italienske region ikke omgivet af vand.

Montefalco er først og fremmest kendt som hjemstedet for sagrantino-druen, der indtil 60erne stort set var ukendt, men nogle fremsynede producenter genoplivede den. Tidligere blev den brugt til sød vin i stil med recioto’en, som man kender fra Valpolicella, men i de senere år er det de tørre versioner, der har taget fokus….

 

Fattoria Le Pupille 201522.02. UGENS VINHIT kommer fra topproducenten Fattoria Le Pupille i Toscana. Normalt er toscana-vin en dyr affære, men ikke denne her.På Pupille har man fået det optimale ud af de druerne.

# Fattoria Le Pupille 2015 – Pelofino (Toscana Rosso)
Vidunderlig duft af jordbær og en snert af grønne grene. Saftig og blød med en utrolig velafstemt frugtsødme, der kombineres med et lille tørt bid, der skaber en sublim balance. I særklasse fremragende vin til prisen. Ugens Vinhit. Set hos Gallovini Pris: 69 kr. v.  6 flasker. Læs den udvidede omtale af ugens smagte vine her
Wine-of-the-Week-logo-uden-skygger-web105x86

 

 

 

Blåskimmel (beskåret)

16.02. OST OG RØDVIN er en af de mest almindelige kombinationer, men den er sjældent god. Da vi for et par år siden skrev det i en artikel om ost og vin, fik vi læserstorm.
Nogle mente, at amaronerne med lidt sødme var fortrinlige til formålet. Andre syntes, at man bare burde drikke, hvad man havde lyst til fremfor at gøre det hele så fu….g akademisk!

Vi har været i laboratoriet siden og prøvet adskillige kombinationer af særligt blåskimmel og vin.

 

San Leonino Chianti Classico 201308.02. UGENS VINHIT kommer fra Chianti Classico, og der er tale om en fast lille sag i en klassisk stil. Den er gjort på 100% sangiovese, hvorefter den er lagret over 12 måneder på store fade.
Den kommer fra San Leonino, der i 2011 blev overtaget af Bertani.

# San Leonino Chianti Classico 2013
Lækker duft af af kirsebær og blommesten. Juicy og frisk i stilen med en lille frisk stenfrugtstørhed i afslutningen. Ugens vinhit.
Set hos Laudrup Vin. Pris: 119,50 v. 12 flasker. Læs den udvidede omtale af ugens smagte vine her
Wine-of-the-Week-logo-uden-skygger-web105x86

 

 

 

Beaulon02.02. HVAD ER FRANKRIGS STØRSTE VINHEMMELIGHED?
Hører du til dem, der elsker at køre de sikre valg, så kender du sikkert ikke Frankrigs bedst bevarede vinhemmelighed fra Cognac-området, Pineau des Charentes, en enestående dessertvin, der er fremragende til skimmeloste, foie gras og søde desserter.

Sød vin er YT, men skal der dessertvin på bordet står den ofte på portvin eller sauternes. På Vinexpressen er vi dog ikke i tvivl. Pineau des Charentes overgår langt det meste i både kvalitet og karakter. Læs mere …. her

 

 

Læs også….