Vinexpressen – Hele Danmarks Vinmedie

 

Coravin eller kummefryser15.08. Coravin eller kummefryser – del 4

Så er vi klar med sidste del af vores føljeton om den bedste måde at opbevare vin på. 
Vi er klar med et slutresultat af eksperimentet, Coravin eller Kummefryser, hvor vinene nu er blevet smagt over 3 omgange. Resultatet overrasker os endnu engang.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………

 

 

Seneste artikler og indlæg

 

Jakob Schneider - Nahe Melaphyr09.08. UGENS VINHIT kommer fra et af Tysklands nye stjerneskud – Jakob Schneider – der i 2017 blev kåret til “Aufsteiger des Jahres” af Gault Millau. Eller sagt på godt dansk: årets opadgående stjerne, hvilket er helt fortjent.

# Jakob Schneider – Melaphyr 2017, Nahe, Tyskland
Vidunderlig duft af grønne blade og æbler. Ditto i munden, der forekommer frisk med masser af elegance. En rigtig Nahe-vin, der besidder både intensitet og livlig syre. Ugens Vinhit. Bravo! Set hos Jysk Vin
Pris: 115 kr. v. 6 flasker. Tjek den udvidede omtale af ugens smagte vine… her Wine-of-the-Week-logo-uden-skygger-web105x86

 

 

Coravin del 301.08. Coravin eller Kummefryser – del 3.

For godt en måned siden startede jeg eksperimentet: Coravin eller kummefryser, og jeg er nu klar med et halvlegs-resultat.
Er Coravin så fantastisk, som det siges …. og holder et sprøjt argon i flasken vinen frisk i lang tid?

 

Schloss_johannisberger_riesling_trocken25.07. UGENS VINHIT kommer fra tyske Schloss Johannisberg i Rheingau. Vinene herfra bliver bedre og bedre for hvert år, og man kan vel efterhånden sammenligne kvaliteten med de allerstørste fra Bourgogne.

# Schloss Johannisberg GG Silberlack 2016, Rheingau, Tyskland
Vidunderlig duft af kridt, rød grape, knap moden ananas og et lille snift af petroleum. Komplet vin med enorm intensitet, syrenerve og elegance.  Set hos: H. j. Hansen. Vin/Vinspecialisten Pris: 495 kr.
Tjek den udvidede omtale af ugens smagte vine… her Wine-of-the-Week-logo-uden-skygger-web105x86

 

 

Grillvin17.07. VINEN TIL GRILL. Jeg bliver tit spurgt, hvilken vin, der passer til grillmad? Den simple tommelfingerregel er: Nup oversøisk.

Skal den være hvidt, så vælg en chardonnay. Skal den være rødt, prøv en shiraz (alternativt zinfandel, merlot eller grenache).

Det er de enkle svar, men grillmad kan jo være hvad som helst. Lige fra fisk og grøntsager til fjerkræ og rødt kød. Så vi giver lige nogle supplerende regler…

 

Fritz-Haag-Riesling-Trocken-2017-1[1]

11.07. UGENS VINHIT kommer fra en af Tysklands helt store stjerner Fritz Haag. Vi er selvfølgelig i Mosel, hvor de er kendte for lette og elegante vine.

# Fritz Haag – Riesling Trocken 2017, Mosel
Flot duft af skifer med en kant af rød grape og æble. Sprød i smagen med et livligt syrebid og en let bitterhed i afslutningen. Haag fejler ALDRIG. Ugens Vinhit. Set hos Sigurd Müller Pris: 129 kr.

Tjek den udvidede omtale af ugens smagte vine… her 

Wine-of-the-Week-logo-uden-skygger-web105x86

 

 

 

 


Moet P2
04.07
. Möet frigiver ny og gammel årgang samtidig

Over 80% af al champagne er non vintage. I gode år laver vinhusene som bekendt champagne med årgang, og Moet har netop frigivet deres 2009. Men hvordan smager den så? Det kigger vi på.

Opskriften på god champagne er hos Moet 3 ting: frugtighed, lethed og elegance. Det har sat husets wine makere på prøve i årgang 2009….

 

 

Coravin27.06. Coravin eller Kummefryser – del 2
For et par uger siden anskaffede jeg mig en Coravin Model 2, som er blevet et hit på seriøse vinbarer og blandt vinaficionados, fordi den efter sigende holder en vin frisk i flere måneder efter, at man har ”åbnet” flasken. Med det nye legetøj i hånden, besluttede jeg at lave et eksperiment for at teste den nye gadget….

 

cliffhanger riesling Mosel20.06. UGENS VINHIT fra Mosel er lidt af en prisbombe. De 129 kr., som en enkelt flaske koster, er ganske fair, men 6 stk-prisen på 69 kr. er jo nærmest er uhørt.

# Cliffhanger Riesling Mosel 2017, Tyskland
Indtagende næse med toner af champignon og æble. Frisk og livlig i munden med oceaner af råfrugt. Laber og velstruktureret satan, hvor man finder en lille restsødme i eftersmagen, der får den til at smage halbtrocken. Fremragende til sushi med søde ingefærsflager. Ugens vinhit.
Set hos Gallovini.  Pris 69 kr. v 6 flasker.  Tjek den udvidede omtale af ugens smagte vine… her  Wine-of-the-Week-logo-uden-skygger-web105x86

 

 

Fjordrejer13.06. FJORDREJER OG VIN – undgå brølere
Er der noget bedre end friske fjordrejer? Nej vel, så hvorfor ødelægge oplevelsen med den forkerte vin?

Vi har fundet et dyrt og et prisvenligt bud på vin, der passer til den skrøbelige reje – og i øvrigt også andre skaldyr…..

Sæsonen for fjordrejer går fra april til oktober, og de dukker typisk op på lavt vand (1-3 meters dybde), når temperaturen sniger sig op mod de 20 grader. ….

 

Bellene Bourgogne vv06.06. UGENS VINHIT kommer fra Bellene i Bourgogne, et hus vi her på Vinexpressen efterhånden har smagt i både røde og hvide udgaver. Udfaldet har altid været positivt, og deres standard-bourgogne er ingen undtagelse

# Maisons Roche de Bellene, Bourgogne VV 2016
Pivfriske og nærmest undermodne grønne æbler samt citrus i duft. Intens i smagen med masser af ekstraktrigdom for en standard-bourgogne garneret med et dejligt lille syre-attack i eftersmagen. Ugens vinhit.  Set hos Theis Vine.  Pris: 129 kr. v. 6 flasker
Tjek den udvidede omtale af ugens smagte vine… her  Wine-of-the-Week-logo-uden-skygger-web105x86

 

 

Coravin30.05. CORAVIN ELLER KUMMEFRYSER – del 1 

Er der noget federe for os mænd end tekniske gadgets? Nej vel, og nu har jeg anskaffet mig en såkaldt Coravin til 2299 kr.
Ja, du har sikkert hørt om sådan én, hvis du går meget op i vin: et lille apparat med en argonpatron, der skal holde vinen frisk i flere måneder efter, at man har taget hul på flasken!

 

Givry -2015 Chofflet Valdenaire23.05. UGENS VINHIT. I denne uge har vi været på rundtur i det franske og fundet et lille vinhit fra Bourgogne. Og nej, bourgogne behøver ikke være vanvittig dyrt for at smage godt.

# Chofflet-Valdenaire – Givry 1. cru Clos de Choué 2015 (Bourgogne)
Masser af friske røde, kirsebær og en snert af tjære. Frugtig bourgogne med rigtig god koncentration for en givry. Meget bourgogne til prisen. Bravo. Ugens Vinhit.  Set hos Køge Vinhandel Pris: 155 kr. v. 12 flasker
Tjek den udvidede omtale af ugens smagte vine… her Wine-of-the-Week-logo-uden-skygger-web105x86

 


Asparges 16.05.
ASPARGES OG VIN

Asparges er en forårs-favorit med sin sæson fra start maj til slut juni. Vi har kigget på blandt andet klargøringen og vinvalget.

Asparges og vin anses ofte for at være umuligt – eller i hvert fald en af de vanskelige kombinationer på grund af aspargesens bitterhed og syre.

Det kan føre til endeløse diskussioner, men man skal nu heller ikke gøre det mere svært, end det er!

 

 

 

2016-riesling-kalkmergel-julg-pfalz-tyskland09.05. UGENS VINHIT kommer fra en af Pfalzes nye stjerner Weingut Jülg, der sidste år skød sig ind i områdets superliga, da de fik 3 ud af 5 stjerner i vinguiden Gault Millau.

# Weingut Jülg – Riesling Trocken, Kalkmergel 2016
Vidunderlig duft af grønne æbler, citrus og en snert af ananas. Utrolig intens i munden med en enorm koncentration, længde og syre, der sprutter og spræller i munden. Det hele hænger sammen her, og så er prisen nærmest uhyggelig god.  Set hos Propperiet Pris 129 kr. v. 3 flasker.
Tjek den udvidede omtale af ugens smagte vine… her Wine-of-the-Week-logo-uden-skygger-web105x86

 

 

Gonon 202.05. TUREN GÅR TIL NORD-RHÔNE

Vi lander i Lyon og tager turen til Saint-Joseph i den nordlige Rhône-dal. De fleste ville nok helst besøge topdistrikterne Côte-Rotie og Hermitage, hvor man ved, hvad man får.

Vi har i stedet valgt Saint-Joseph, hvor man konstant bliver overrasket over både producenter og vine.
Udover Guigal (selvfølgelig) imponeres vi særligt af to huse, der sprænger skalaen for, hvad man normalt forventer af området. Dem ser vi blandt andet lidt nærmere på….

 

Læs også….