Vinexpressen – Hele Danmarks Vinmedie

 

epica-milu30.11. UGENS VINHIT kommer fra Ribera del Duero, og lad det være sagt med det samme: her er virkelig noget, man ikke må snyde sig selv for. Det længe siden, vi har fået så god vin fra Ribera.

# Bodegas de Bardos – “Epica”2015 (Ribera del Duero)
Super flot duft af friske kirsebær og flæskekød. Slank og elegant i munden med vægt på frisk frugt. Epica strutter af renhed, syreintensitet og elegance – lidt ligesom en velstruktureret bourgogne, når den er bedst. Ugens vinhit. Bravo! Hvor: Facebook/godvinaps Hvor meget: 75 kr. v. 6 flasker. Tjek den udvidede omtale af ugens smagte vine … her
Wine-of-the-Week-logo-uden-skygger-web105x86

 

 

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

 

Seneste artikler og indlæg

 

hugh-johnson-201722.11. VIN 2017 – Boganmeldelse.
Så er den her igen – Hugh Johnsons lille lommeguide. I år kan guiden, der bliver opdateret hvert år, fejre 40 års jubilæum. Og lad det være sagt med det samme – den ligner til forveksling “Vin 2016” bortset fra nye årgangsskemaer.

Den er udkommet på Politikens Forlag, som skriver, at Vin 2017 giver et fuldstændigt opdateret billede af vinens verden. Det er dog nok at tage munden rigeligt fuld. Læs mere …. her 

 

 

alary-cotes-du-rhone-1692-201416.11. UGENS VINHIT kommer fra kommer fra Rhône-dalen, nærmere bestemt det lidt ukendte område Cairanne, som står i skyggen af Châteauneuf du Pape og Gigondas m.fl.
Men  her er lidt af et fantastisk køb, der udraderer de kendte områder til prisen.

# Domaine Alary “1692” Cairanne 2014

Vidunderlig og klassisk Rhône-duft med toner af solmodne jordbær og lakrids. Saftig og super velsmagende med blød garvesyre, afrundet frugtsødme og flot intensitet. Bravo! Hvor: Jysk Vin.  Hvor meget: 89,95 v. 6 flasker. Læs den udvidede omtale af ugens smagte vine … her
Wine-of-the-Week-logo-uden-skygger-web105x86

 

 

 

forstaa-din-vin09.11. KAN EN VINBOG HAVE ADHD?
Er du en af dem, der elsker dameblade med mange illustrationer og fotos i kombination med meget lidt tekst, så er vinbogen for dig måske kommet.

På Vinexpressen har vi gennemlæst bogen ”Forstå din vin”. Få vores uforbeholdne vurdering …. her

 

 

 

forster-riesling-trocken02.11. UGENS VINHIT er lidt af en perle fra det relativt ukendte område Nahe i Tyskland. Men tag ikke fejl, Nahe stormer frem. Det har vi et fremragende eksempel på i denne uge, hvor Forster leverer varen med en tør riesling med både mineralitet og syregreb.

# Forster – Riesling Vom Kies 2015 (Nahe). Super frisk i duft med masser af citrus og æblekerne. Slank og rank vin med et sublimt syrebid og en vidunderlig mineralitet. Aldeles fremragende!
Hvor: Cappa Vin Hvor meget: 139 kr.
Læs den udvidede omtale af ugens smagte vine … her

Wine-of-the-Week-logo-uden-skygger-web105x86

 

 

 

druer-i-bordeaux26.10 HVEM SIGER, BORDEAUX ER GÅET I STÅ?

Vinexpressen har netop været et smut i Bordeaux, og selvom området er et af de klassiske, hvor udviklingen måske ser ud til at være gået i stå, har man trykket på speederen.

Flere producenter eksperimenterer med nye druesammensætninger, biodynamik og lagring af rødvinene sur lie – en teknik, som ellers er mest udbredt i Champagne og i hvide vine.

Tjek op på historien …. her

 

 

rosso-piceno-superiore-doc-no-819.10. UGENS VINHIT kommer fra Marche i Midtitalien.  Der er tale om en Rosso Piceno lavet på den ”lokale” montepulciano og den berømte Toscana-drue sangiovese.

# Cantina dei Colli Ripani – Rosso Piceno Superiore. Flot duft af solbær, cedertræ og grafit. Faktisk ret bordeaux’sk i stil. Blød og samtidigt fint struktureret med god ekstraktion og en lille frugtsødme i finalen. Flot vin til prisen.  Hvor: Den gode Vino  Pris: 84 kr. V. 6 flasker i oktober. Læs den udvidede omtale af ugens smagte vine … her
Wine-of-the-Week-logo-uden-skygger-web105x86

 

 

 

point-rouge-bordeaux

12.10. HVAD SKAL DU SE I BORDEAUX?
I restaurationsbranchen taler man om, at restauranter kan være et besøg værd, en omvej værd eller ligefrem en rejse værd. Vi har været i Bordeaux og besøgt 2 nye seværdigheder. Om det bare var et besøg værd eller mere end det – få svaret ….. her

 

alias-pinot-noir05.10. UGENS VINHIT er en magisk pinot noir fra Californien. Vi har brugt betegnelsen Bourgogne-dræber adskillige gange, men her giver det absolut mening. På Vinexpressen har vi ALDRIG smagt en så god pinot noir til 69 kroner – basta!

# Alias Pinot Noir Californien 2014.  Vidunderlig duft af kirsebær, moden rabarber og en bamselineblød frugtsødme, der ligger vanvittig godt i munden. Ikke for spinkel og ikke for tung – bare ustyrlig god balance. Fremragende til prisen. Hvor: Gallovini
Hvor meget: 69 kr. V. 6 flasker i oktober. Læs den udvidede omtale af ugens smagte vine … her
Wine-of-the-Week-logo-uden-skygger-web105x86

 

 

 

errazuriz29.09. CHILES BEDSTE VIN ER HVID!

Chile er kendt for tunge rødvine med masser af frugtsødme og alkohol. Men der er sket noget opsigtsvækkende. En stor del af vinhuse er blevet optagede af mere elegance, og derfor finder man kølige lommer og skråninger, der kan give noget mere friskhed til vinene.

Det har ført til overraskende hvidvin, der overgår de bedste røde. Se hvilken vin vi taler om…. her

 

 

chateau-de-pena-roussillon22.09. UGENS VINHIT må siges at være lidt af en konkurrent til den sydlige Rhône-dal, og særligt, når man tager 6 stk. prisen i betragtning.

# Château de Pena – Cotes du Roussillon Villages 2014.  Vidunderlig duft af jordbær, lakrids og en snert af peber. Blød, saftig og lækker i munden med flot og moden garvesyrestruktur og en lille frugtsødme på toppen. Slår langt det meste Rhône-vin til prisen. Bang den er god!
Hvor: Aakjær Vin Hvor meget: 79 kr. V.6 flasker
Læs den udvidede omtale af ugens vine fra Aakjær Vin …. her

Wine-of-the-Week-logo-uden-skygger-web105x86

 

 

 

Morkler - forside14.09. VINEN TIL SVAMPE.
Svampesæsonen er skudt i gang, men hvilke vine er de bedste til svampe?
Langt de fleste svampe er kødfulde i smagen med en kant af noget hengemt, og det gør nogle vine bedre egnede end andre.
Svampe er selvfølgelig meget forskellige i smag – lige fra den lidt ferske, hvide champignon til de meget karakterfulde trøfler og morkler. Men der er også nogle fællestræk: De ældede toner af underskov. Læs mere
her

 

 

 

Domaine de la Métairie d'Alon Pinot Noir07.09. UGENS VINHIT kommer fra Limoux i Langedoc. Området er lidt specielt for den sydfranske stegegryde, for her finder man vine med både kølighed og elegance.

# Domaine de la Metairie d’ Alon Pinot Noir 2015. Flot duft og smag af kirsebær, grønne grene og peber. Smagsmæssigt luftig med velafstemt frugtsødme. Meget tro mod pinot-druen. En vin, der så afgjort går Bourgogne i bedene. Lækker, veludført og elegant!
Hvor: Propperiet. Hvor meget: 149 kr. V. 6 flaskerne
Læs den udvidede omtale af ugens vinhit fra Propperiet … her

Wine-of-the-Week-logo-uden-skygger-web105x86

 

 

 

Montirius[1]30.08. BIODYNAMIK FRA RHÔNE. Som vi skrev for et par uger siden, pibler det frem med vinbønder i Rhône-dalen, der går den økologiske og biodynamiske vej.

Vi har været et smut i Vacqueyras, hvor vi møder en af de mest dedikerede biodynamikere af dem alle: Domaine Montirius.
Når man træder ind på vingården, er det som om, man befinder sig i ”hippieland”; i en anden tid med nogle mennesker, der har vendt verden på hovedet.
Læs mere … her

 

Argyros Estate Assyrtiko24.08. UGENS VINHIT kommer fra den græske ferieø Santorini, hvorfra Grækenlands bedste hvidvine udgår.

# Estate Argyros Assyrtiko 2015. Vidunderlig mineralsk i duft med noter af kridt, umoden æblekerne og citrus. Rå og meget Sancerre-agtig i munden med et lækkert syrebid og tørheds-attack. Fremragende vin, det kunne være spændende at smage om 8-10 år. Hvor: Philipson Wine Hvor meget: 149 v. 12 flasker. Læs den udvidede omtale af vine fra Argyros  …. her

Wine-of-the-Week-logo-uden-skygger-web105x86

 

 

 

Wine maker Cousignac17.08. ØKO-vin i Rhône. Det er 5 år siden, vi har besøgt Rhône-dalen sidst, og der er sket noget. Bio- og økobølgen ruller. For som vinbønderne siger: hvis man ikke kan lave økovin i det tørre klima med indflydelse fra Mistralen, der blæser fugtighed, råd og meldug væk, hvor fanden skulle man så lave økovin. Læs mere ….. her

 

Læs også….