Vinexpressen – Hele Danmarks Vinmedie

 

chateau-de-pena-roussillon22.09. UGENS VINHIT må siges at være lidt af en konkurrent til den sydlige Rhône-dal, og særligt, når man tager 6 stk. prisen i betragtning.

# Château de Pena – Cotes du Roussillon Villages 2014.  Vidunderlig duft af jordbær, lakrids og en snert af peber. Blød, saftig og lækker i munden med flot og moden garvesyrestruktur og en lille frugtsødme på toppen. Slår langt det meste Rhône-vin til prisen. Bang den er god!
Hvor: Aakjær Vin Hvor meget: 79 kr. V.6 flasker
Læs den udvidede omtale af ugens vine fra Aakjær Vin …. her

Wine-of-the-Week-logo-uden-skygger-web105x86

 

 

……………………………………………………………………………………………………………………………………….

 

Seneste artikler og indlæg

 

Morkler - forside14.09. VINEN TIL SVAMPE.
Svampesæsonen er skudt i gang, men hvilke vine er de bedste til svampe?
Langt de fleste svampe er kødfulde i smagen med en kant af noget hengemt, og det gør nogle vine bedre egnede end andre.
Svampe er selvfølgelig meget forskellige i smag – lige fra den lidt ferske, hvide champignon til de meget karakterfulde trøfler og morkler. Men der er også nogle fællestræk: De ældede toner af underskov. Læs mere
her

 

 

 

Domaine de la Métairie d'Alon Pinot Noir07.09. UGENS VINHIT kommer fra Limoux i Langedoc. Området er lidt specielt for den sydfranske stegegryde, for her finder man vine med både kølighed og elegance.

# Domaine de la Metairie d’ Alon Pinot Noir 2015. Flot duft og smag af kirsebær, grønne grene og peber. Smagsmæssigt luftig med velafstemt frugtsødme. Meget tro mod pinot-druen. En vin, der så afgjort går Bourgogne i bedene. Lækker, veludført og elegant!
Hvor: Propperiet. Hvor meget: 149 kr. V. 6 flaskerne
Læs den udvidede omtale af ugens vinhit fra Propperiet … her

Wine-of-the-Week-logo-uden-skygger-web105x86

 

 

 

Montirius[1]30.08. BIODYNAMIK FRA RHÔNE. Som vi skrev for et par uger siden, pibler det frem med vinbønder i Rhône-dalen, der går den økologiske og biodynamiske vej.

Vi har været et smut i Vacqueyras, hvor vi møder en af de mest dedikerede biodynamikere af dem alle: Domaine Montirius.
Når man træder ind på vingården, er det som om, man befinder sig i ”hippieland”; i en anden tid med nogle mennesker, der har vendt verden på hovedet.
Læs mere … her

 

Argyros Estate Assyrtiko24.08. UGENS VINHIT kommer fra den græske ferieø Santorini, hvorfra Grækenlands bedste hvidvine udgår.

# Estate Argyros Assyrtiko 2015. Vidunderlig mineralsk i duft med noter af kridt, umoden æblekerne og citrus. Rå og meget Sancerre-agtig i munden med et lækkert syrebid og tørheds-attack. Fremragende vin, det kunne være spændende at smage om 8-10 år. Hvor: Philipson Wine Hvor meget: 149 v. 12 flasker. Læs den udvidede omtale af vine fra Argyros  …. her

Wine-of-the-Week-logo-uden-skygger-web105x86

 

 

 

Wine maker Cousignac17.08. ØKO-vin i Rhône. Det er 5 år siden, vi har besøgt Rhône-dalen sidst, og der er sket noget. Bio- og økobølgen ruller. For som vinbønderne siger: hvis man ikke kan lave økovin i det tørre klima med indflydelse fra Mistralen, der blæser fugtighed, råd og meldug væk, hvor fanden skulle man så lave økovin. Læs mere ….. her

 

Poggio-Al-Lupo-Morellino-di-Scansano10.08. UGENS VINHIT kommer fra Morellino di Scansano – det man kunne kalde udkants-Toscana (tæt på kysten i Maremma).

# Poggione Al Lupo – Morellino di Scansano 2015. Masser af kirsebær, grønne grene og en blød bærfrugt. Saftig og velstruktureret med god koncentration og en lækker bitterhed, der river de rigtige steder i munden. Ugens vinhit. Fremragende. Hvor: Gallovini. Hvor meget: 99 kr. V. 6 flasker.
Læs den udvidede omtale af ugens vine fra Andrup Vin  …. her
Wine-of-the-Week-logo-uden-skygger-web105x86

 

 

 

2016 vinskuesmagning 02603.08. BEAUCASTEL – EN PERLE FRA RHÔNE-DALEN. Familien Perrin er kendt for at at lave Bratt Pitts rosé, Miraval, i Provence. Og så er de for øvrigt berømte for deres Chateau de Beaucastel i Chateauneuf du Pape. Altså den røde, men det er nu den hvide, der tager opmærksomheden en varm aften i juni.
Læs mere ….. her

 

cuvee_hommage_127.07. UGENS VINHIT kommer fra et lettere ukendt område i Rhône-dalen, nemlig Lirac, der står i skyggen af Châteauneuf du Pape.

# Domaine Coudoulis – Hommage 2014 (Lirac). Klassisk og super lækker syd-rhône med masser af jordbær og en lille kant af lakrids. Blød og saftig fætter med dejlig dybde og en fantastisk god balance mellem frugtsødme og friskhed. Bravo! Hvor: Andrup Vin
Hvor meget: 129 kr. v. 6 flasker.
Læs den udvidede omtale af ugens vine fra Andrup Vin  …. her
Wine-of-the-Week-logo-uden-skygger-web105x86

 

 

 

Fjordrejer20.07. Er der noget bedre end FRISKE FJORDREJER, der IKKE smager af konserverende lage og syntetisk indpakning?

Nej vel, så hvorfor ødelægge oplevelsen med den forkerte vin ? Vi har et prisvenligt og et dyrt bud på mad og vinsammensætningen.

Læs mere …. her

 

 

 

Palliser Estate Pencarrow Chardonnay13.07. UGENS VINHIT kommer fra New Zealand, hvor man gennem mange år har forsøgt at vise verden, at man kan lave vin i bourgogne-genren. Her på Vinexpressen har vi smagt mange halvkiksede eksempler, men i denne uge er der noget, som gør Bourgogne kunsten efter.

# Pencarrow Chardonnay 2015 (Martinborough New Zealand). Vidunderlig duft af kaffebønner, ristet fad og citrus. Rank, stringent og indtagende i smagen, der afsluttes af et lækkert syrebid. Meget burgundisk i stil.
Hvor: Laudrup Vin . Hvor meget: 97 kr. V. 12 flasker
Læs den udvidede omtale af ugens vine …. her
Wine-of-the-Week-logo-uden-skygger-web105x86

 

 

 

Grillvin06.07. SÅDAN VÆLGES DEN RIGTIGE VIN TIL GRILL. Vi bliver tit spurgt, hvilken vin, der passer til grillmad? Den simple tommelfingerregel er: Nup oversøisk. Skal den være hvidt, så vælg en chardonnay. Skal den være rødt, prøv en shiraz (alternativt zinfandel, merlot eller grenache).
Det er det enkle svar, men grillmad kan jo være hvad som helst – lige fra fisk og grøntsager til fjerkræ og rødt kød. Vi giver her nogle supplerende regler…

Læs mere …. her

 

 

Miraval29.06. UGENS VINHIT kommer fra Brad Pitt og Angelina Jolies vingård Miraval i Provence. Og nej, Brad Pitt laver ikke selv vinen.

# Miraval Rosé 2015. Masser af melon og hindbær i duft. Let og frisk med en fint styret alkohol og lille dejlig bitterhed i finalen. Flot rosévin, der har historien med sig.
Hvor: Sigurd Müller Vin
Hvor meget: 150 kr.

Læs den udvidede omtale af ugens vine …. her

Wine-of-the-Week-logo-uden-skygger-web105x86

 

 

 

Sven Moesgaard23.06. DANSK VIN 2016. Var der nogen, der for 10 år siden havde sagt, at dansk vin kunne blive til noget, havde jeg svaret: aldrig i livet! Men efter at have siddet i dommerpanelet 3 år træk ved Dansk Vinskue, er jeg kommet i tvivl…

Eller det vil sige, jeg er ikke mere i tvivl om, at dansk vin har en fremtid. De hvide og mousserende er klart bedst. Læs mere …. her

 

 

 

Frescobaldi Pomino Bianco14.06. I denne uge står den på sommervin, og UGENS VINHIT kommer fra Frescobaldi, en af de mest berømte producenter i Toscana. Vi har smagt på deres Pomino Bianco og er begejstrede.

# Frescobaldi Pomino Bianco 2015. Meget behagelig chablis’sk i næsen, hvor man finder indslag af grønne grene, græs og pivfrisk kiwi. Smagsmæssigt blød og cremet uden at miste bid og rankhed.
Hvor: H. J. Hansen/Vinspecialisten Hvor meget: 110 kr.
Læs den udvidede omtale af vine fra H.J. Hansen/Vinspecialisten…. her
Wine-of-the-Week-logo-uden-skygger-web105x86

 

 

 

Asparges07.06. VIN OG ASPARGES.

Asparges er en forårs-favorit med sin sæson fra start maj til slut juni.
Vi har kigget på blandt andet klargøringen og vinvalget – der ofte beskrives som umuligt….
Læs mere …. her

 

rodvin-frankrig-loire-pinot-noir-robert-cantin-les-grezes-thauvenay-for 01.06. UGENS VINHIT kommer fra området Thauvenay i Sancerre, og hér er det så man kan spørge: hvorfor gå oversøisk for at finde alternativer til Bourgogne, når man kan finde det hele i baghaven – underforstået i Loire.

# Robert Cantin – Les Grezes Pinot Noir 2015. Kirsebærsten og røde bær i duft. Flot koncentreret pinot noir med god vinøsitet og druens fine karaktertræk. Fremragende vin til prisen.
Hvor: Erik Sørensen Vin
Hvor meget: 79,95 kr. v 6 flasker
Læs den udvidede omtale af vine fra Erik Sørensen Vin …. her
Wine-of-the-Week-logo-uden-skygger-web105x86

 

 

 

Lambrusco glas

25.05 KAN DYR LAMBRUSCO DRIKKES? Jeg havde egentlig afskrevet de mousserende lambruscoer for tid og evighed, men så var det, jeg for nyligt i forbindelse med Berlingskes vintest faldt over et par flasker boblevand fra topproducenten Cleto Chiarli. Og kunne de drikkes?

Det har vi set nærmere på. Læs mere …. her

 

Læs også….