Vinexpressen – Hele Danmarks Vinmedie

 

Glas m vintermometer - redigeret17.04. VIN & SERVERINGSTEMPERATUR

Dengang jeg var dreng, var det god latin at kaste rødvinen på varmeapparatet en halv time før den skulle drikkes. Og hvis den smagte surt, kunne man lige putte en sukkerknald ned i flasken for at gøre den mere blød og rund.

I dag drikker langt de fleste deres rødvin ved stuetemperatur, mens de snupper hvidvinen direkte fra køleren. Men ved hvilken temperatur får man egentlig mest ud af vinen?

 

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

 

Seneste artikler og indlæg

 

Fortissimo Alentejo11.04. UGENS VINHIT “Fortissimo” er lidt af en prisbombe fra Portugal, og den smager lidt henad en god Côtes du Rhône.

# Fortissimo 2016, Alentejano (Portugal)
Jordbær, peber og en snert af lakrids. Velstruktureret med en saftig garvesyre og en lille frugtsødme på toppen. Rigtig flot til prisen. Ugens Vinhit.  Set hos Andrup Vin Pris: 49;95 v 6 flasker.

Tjek den udvidede omtale af ugens smagte vine… her Wine-of-the-Week-logo-uden-skygger-web105x86

 

 

 

 

Olivier og Leonard Humbrecht04.04. TERROIR-VINE fra Alsace. Engang var Alsace danskernes foretrukne hvidvin, men det er efterhånden mange år siden. Nu ser det ud til, at Alsace er ved at genopfinde sig selv. På Vinexpressen har vi smagt os gennem en ny serie exceptionelle bio-vine fra Parker-favoritten Zind Humbrecht, der afspejler jordbundsforholdene helt unikt.

 

Bassermann Jordan Paradiesgarten 201628.03. UGENS VINHIT kommer fra Bassermann Jordan, der gang på gang overrasker os med deres mineralske og knivskarpe vine, som sidder lige i skabet.

# Bassermann-Jordan, Deidesheimer Paradiesgarten Riesling 2016, Pfalz (Tyskland)
Vidunderlig duft af undermodent æble, grape og stikkelsbær. En slim fit model med knivskarp syre, stor intensitet og en tæskelækker mineralitet. Vox det godt. Ugens vinhit!  Set hos H. J. Hansen/Vinspecialisten Pris: 115 kr. v. 2 flasker.
 Wine-of-the-Week-logo-uden-skygger-web105x86Tjek den udvidede omtale af ugens smagte vine… her 

 

 

Lam på tallerken - front page 21.03. VINEN TIL PÅSKELAMMET.

Nogle elsker lam – andre hader det. OG det er ikke så underligt, for lammet skiller sig markant ud i smag……. i en madkultur, hvor alt ellers tilsættes sukker og skal smage blødt og mainstream-agtigt!

På Vinexpressen giver vi vores bud på, hvilke vine, der passer til det dyrisk smagende stykke kød.

 

 

 

 Caffagio Riserva 201214.03. UGENS VINHIT er en Chianti, der på alle måder sætter de gamle bastflasker på reservebænken. Her er en vidunderlig rødvin med lækker luftighed og de helt rigtige toner af kirsebær og en fast garvesyre, der rammer frugten fantastisk godt ind.

# Cafaggio – Chianti Classico Riserva 2012
Vidunderlig næse med toner af solmodne kirsebær og blommesten.  Super velsmagende vin, hvor man har en strukturerende garvesyre, der bider de rigtige steder i munden. Lækker luftighed og flot intensitet. Ugens vinhit.  Set hos Fabios Vine Pris 141,50 v. 6 flasker. Tjek den udvidede omtale af ugens smagte vine… her 
Wine-of-the-Week-logo-uden-skygger-web105x86

 

 

 Markarbejdere07.03 VERDENS BEDSTE RØDVINSDRUER
(del 2:2)
På Vinexpressen giver vi vores bud på verdens 4 bedste blå druesorter. I sidste uge skrev vi om kongen og dronningen af de blå druer – cabernet sauvignon og pinot noir. I denne uge er vi nået til den bondske charmetrold syrah, og den stramtandede finke, nebbiolo.

 

J Laurens Graminous28.02. UGENS VINHIT er et fremragende alternativ til champagne fra det sydfranske område Limoux.

# Blanquette de Limoux Brut – J, Laurens – Les Graimenous 2011 (Limoux) 

Vidunderlig duft af æble, gule blommer og begyndende toner af ristet brød. Blød og cremet i munden uden at miste friskhed i syren. Fremragende alternativ til champagne. Ugens vinhit. Set hos H. J. Hansen Pris: 140 kr.
Tjek den udvidede omtale af ugens smagte vineher Wine-of-the-Week-logo-uden-skygger-web105x86

 

 

 

 Alsace - drueklase 22.02. VERDENS BEDSTE RØDVINSDRUER

 På Vinexpressen bliver vi tit spurgt: Hvilken drue er verdens bedste? Et godt spørgsmål, hvor svaret ikke er så enkelt, for det kommer det jo an på, hvad man kan lide…

Men når det er sagt, er der druer, som – uanset smagspræferencer – bare er genetisk bedre end andre og har verdensklassestandard.

Vi giver vores bud på verdens 4 bedste rødvinsdruer… her

 

 

Gunderloch og kone 360x24014.02. VERDENS MEST INTERESSANTE VINDISTRIKT.
Hvilket vindistrikt er det mest spændende i verden pt.? Nej, det er hverken Bourgogne, Bordeaux eller Barolo – MEN derimod Rheinhessen, som tidligere var storleverandør af halvkvabset Liebfraumilch.

 

 

 2016-okonomierat-rebholz-riesling-trocken-weingut-okonomierat-rebholz-1aa[1]08.02. UGENS VINHIT kommer fra Pfalz i Tyskland, og selvom der er tale om en entrance level vin, har vi her fat i en lækker sag med masser af nerve og mineralitet.

# Weingut Ökonomierat Rebholz – Riesling Trocken, 2016
Vidunderlig duft af grønne æbler, grape, citrus og en lille kant af hyld. Stram i munden med en fantastisk lækker og undermoden bærfrugt. Elegant og fremragende. Ugens Vinhit.  Set hos Laudrup Vin. Pris: 150 kr. v 12 flasker.  Tjek den udvidede omtale af ugens smagte vineherWine of The Week

 

 

 

 Laks - Front Page31.01. MAD- & VIN  – Kend Grundreglerne (del 2:2)

For et par uger siden ridsede vi et par af grundreglerne for mad- og vinsammensætning op:

Sødme i maden kræver sødme i vinen, mens syre kræver syre. Men hvad man stiller op overfor salte retter, fed og stærk mad?

Tjek hele artiklen…. her

 

 

Saia 201423.01. UGENS VINHIT er en sjældent god syditaliener fra Feudo Maccari på Sicilien.

 # Feudo Maccari – Saia, 2014 – Sicilien, Italien. Solmoden i duft med masser af mørke røde bær – blandt andet brombær. Saftig, tæt og strukturereret vin, hvor garvesyren rammer en delikat frugtsødme godt ind. En af de bedste syditalienske vine, vi længe har smagt. Set hos Supervin. Pris: 129,95 v. 6 flasker. Tjek den udvidede omtale af ugens smagte vineher

Wine-of-the-Week-logo-uden-skygger-web105x86

 

 

 

 

Moet117.01. MAD & VINSAMMENSÆTNING. En kendt vinskribent har engang sagt, at man ikke behøver at gå så meget op i det med mad- og vinsammensæt-ning, for man har jo ikke begge dele i munden på samme tid.  Men selvom man ikke skal gøre det mere kompliceret end højst nødvendigt, så er der nu nogle huskeregler, der gør det hele meget sjovere. 

 

Afianes Winery – Pithari Fokiano 201509.01. UGENS VINHIT kommer fra Grækenland, og vi er faldet over noget, der matcher en sublim pinot noir – nemlig en vin fra Afianes Winery fra Ikaria.

# Afianes Winery – Pithari Fokiano 2015 (Grækenland)
Klar og transparent med en nærmest pinots`sk luftighed og en puddersukkeragtig frugtsødme, der smyger sig rundt i munden. Jordbær, rabarber og et viff af ribs spiller umådelig godt sammen med en velafstemt syre og tørhed. Vi er helt pjattede med den.Bravo!  Set hos Oinofilia  Pris ca. 220 kr. 

Wine-of-the-Week-logo-uden-skygger-web105x86Tjek den udvidede omtale af ugens smagte vineher

 

 

Lillelund og Henrik Steen

01.01. Hvilken artikel var den MEST LÆSTE på Vinexpressen i 2017?

Vi var overraskede og forundrede, men hvid portvin er åbenbart blevet hipt, og noget som vores læsere synes er interessant.

Tjek artiklen “Hvid portvin – min bare RØV” …. her 

Læs også samtidigt, hvilken artikel, der skabte STØRST DEBAT på de sociale medier… her

 

 

Sibio-10-YO-Tawny24.12. UGENS VINHIT. Årets sidste vinhit er en relativt frisk og let tawny port fra Gallovini. Portvin er jo i sig selv ikke let med den høje alkohol og tunge sødme, men her er faktisk en tawny, der strutter af livlig frugt.

# Sibio 10 years Tawny Port (Real Companhia Velha)
Masser af rosin, mandel og kirsebær i duft. Relativt let og frisk ti-års tawny. Ikke vanvittig kompleks, men den vil gå glimrende til både juleknas og risalamande. Godt køb og ugens vinhit.
Set hos Gallovini. Pris: 149 kr. v. 6 flasker. Tjek den udvidede omtale af ugens smagte vineher
Wine-of-the-Week-logo-uden-skygger-web105x86

 

 

 

Moet

17.12. CHAMPAGNEN TIL NYTÅR

Igen i år har vi på Vinexpressen smagt en række champagner op til nytåret, og blandt dem fundet nogle interessante bud på vinen til årets sidste dag. Og der er lidt for enhver smag. Læs mere ….. her

 

 

Andesteg08.12. VINEN TIL JULEMADEN

Hvad er bedst til JULEMAD med hele svineriet? Sidste år prøvede vi østrigsk hvidvin, da en anerkendt skribent foreslog det, men det duede overhovedet ikke. Den var ganske enkelt for spinkel, hvilket vi egentlig godt vidste på forhånd. Men hvad er så det bedste.

Vinexpressen giver dig bud på, hvilke vine, du skal gå efter …. og hvad du for alt i verden IKKE må åbne juleaften. Læs med … her

 

 

 

Læs også….