Vinexpressen – Hele Danmarks Vinmedie

 

schmitges-steel-stone-wood 16.08. MOSEL EKSPERIMENTERER.

I denne uge har vi smagt på 3 forskellige vine fra samme producent, Schmitges, i Mosel. Druematerialet (riesling) er det samme, men lagringsmetoden er forskellig.

Gør det en forskel og hvad er bedst i test? Få svaret her…

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

 

Seneste artikler og indlæg

 

oremus09.08. OPBEVARING AF VIN. Kan man proppe sin vin i fryseren – eller lade den ligge ovenpå et varmeapparatet i længere tid?

Vi har foretaget et eksperiment, der udsatte fire ens vine for forskellige behandlinger for at afklare, hvor ekstreme opbevaringsbetingelser en vin kan klare, uden den tager skade?

 

 

Fattoria Le Pupille Morellino03.08. UGENS VINHIT kommer i denne uge fra Fattoria Le Pupille, der ligger i Toscana. Pupille er en af de producenter, som har forstået dét med sammenhængen mellem pris og kvalitet. Her på Vinexpressen er vi begejstrede!

#Fattoria Le Pupille – Morellino di Scansano Riserva 2013
Lækker tør næse med toner af tobak, sadellæder og blommebærsten. Meget vellavet toscaner med en opstrammende garvesyre, der spænder godt op om en let frugtsødme. Ugens Vinhit.
Set hos Gallovini. Pris: 99,95 v. 6 flasker.
Læs den udvidede omtale af ugens smagte vineher

Wine-of-the-Week-logo-uden-skygger-web105x86

 

 

 

gerovassiliou27.07 LIFE IS HELL WITHOUT ZINFANDEL…

Hvordan får man en nation af cola-drikkere til at kaste sig over vin? I USA gjorde man kunststykket tilbage i 1970´erne og ´80´erne. Det hele startede på Sutter Home, som mange vininteresserede kender fra NETTO og Føtex.
Hos Sutter Home fik man den geniale idé at lave det, man kalder blush wine med lidt restsødme, noget der blev et kæmpehit hos de cola-drikkende amerikanere

 

Deutz20.07. JERONIMUS KLUMME – DANSK KLOVBORG-CHAMPAGNE. 
Enhver bodega-gæst med respekt for sig selv ved, at Danmark aldrig kommer til at lave mousserende vin, der kan måle sig med champagne. Men nu skal man jo ikke lade sig narre af bodega-sladder…

Vi starter langt fra bodegaen. Vi har sat os til rette i de bløde møbler på det fashionable Nimb, , hvor Champagne-producenten Deutz er i gang med at vise en håndfuld vinjournalister, hvordan man laver god champagne.

 

 

Gabaxo13.07. UGENS VINHIT kommer fra Rioja, og selvom wine makeren Olivier Riviere påstår, at han ikke laver naturvin, så smager den unægtelig sådan.

Vidunderlig og åben naturvinsduft af læder, kirsebær og stald. Saftig, mostagtig og blød i munden med en lækker frugtsødme. Har aldrig smagt Rioja, der smager sådan her.

Set hos: Erik Sørensen Vin
Normalpris:  199 kr. v.  flasker. Tilbudspris 169 kr. v 6 flasker.
Læs den udvidede omtale af ugens smagte vineher
Wine-of-the-Week-logo-uden-skygger-web105x86

 

 

 

Grillvin05.07. VINEN TIL GRILL. Vi bliver tit spurgt, hvilken vin, der passer til grillmad? Den simple tommelfingerregel er: Nup oversøisk. Skal den være hvidt, så vælg en chardonnay. Skal den være rødt, prøv en shiraz (alternativt zinfandel, merlot eller grenache).

Det er det enkle svar, men grillmad kan jo være hvad som helst – lige fra fisk og grøntsager til fjerkræ og rødt kød. Vi giver her nogle supplerende regler…

 

 

Parxet Cuvee 2128.06. UGENS VINHIT kommer fra et af de gode, gamle spanske cava-huse Parxet, som er ved at omlægge alle deres marker til økologi. Vi har altid været begejstrede for sammenhængen mellem pris og kvalitet hos netop Parxet, og den er et glimrende og prisvenligt alternativ til champagne.

# Parxet Cuvee 21 – 2014 (Spanien)
Lækker duft af æble, citrus, kridt og en lille bagkant af ristede nødder. Blød og samtidig frisk i munden med masser af livlig syre.   Ugens vinhit. Set hos: Laudrup Vin. Pris:   99 kr. v. 12 flasker
Læs den udvidede omtale af ugens smagte vine her
Wine-of-the-Week-logo-uden-skygger-web105x86

 

 

 

Chablisienne21.06. CHABLIS VS. BOURGOGNE – kan man smage forskel?

Sidste år lavede vi en blindsmagning af hvidvine fra Meursault og Puligny-Montrachet og måtte konstatere, at det i nogle tilfælde kunne være svært at gætte, hvad der var hvad.

I år har vi så gentaget konceptet med Chablis og Bourgogne for at finde ud af, om det rent faktisk er muligt at smage forskel? Og hvis ja, hvad er så forskellen, og hvad er egentlig bedst?

 

 

Victor Pepin13.06. UGENS VINHIT kommer fra Bouchard i Bourgogne. Indtil 1995 var Bouchard et nedkørt domaine, men store investeringer har bragt dem ind i kampen igen. Niveauet for deres hvidvine stiger år for år, og den beskedne brug af ny eg giver optimal fornemmelse af terroir.

# Bouchard – Pouilly Fuisse 2015. Ren intens og knivskarp frugt med masser af syrefriskhed. Let chablisk i stil med en enorm mineralitet og livlighed. Et rigtig godt køb. Set hos Erik Sørensen Vin Pris: 179,95 v. 3 flasker.
Læs den udvidede omtale af ugens smagte vine her
Wine-of-the-Week-logo-uden-skygger-web105x86

 

 

Lillelund og Henrik Steen06.05. FACELIFTET BOURGOGNE FRA FAIVELEY. Man har nok aldrig kunnet betegne Faiveleys vine som sexede. Nok mere mandhaftige og kantede.

Faiveley Corton Charlemagne Grand Cru

På Vinexpressen smager vi en onsdag eftermiddag en faceliftet udgave af deres vine, og de er nærmest ikke til at genkende!

De er sgu forførende –  sand verdensklasse….

 

 

 

clement klur cremant alsace01.05. UGENS VINHIT er mousserende og kommer fra den lille producent Clement Klur i Alsace. Den er lavet uden tilsætning af gær og svovl, og druesorterne er en blanding af pinot blanc og pinot auxerrois fra biodynamisk dyrkede marker.

# Cremant d’Alsace  Brut – Clement Klur
Æblekerne, ristet brød og nødder i duft. Stram, tør og lækker i munden med masser af frisk syre og en lille, lækker bitterfinish. Et godt og prisvenligt alternativ til champagne. Set hos: Bichel Vine
Pris: 125 kr. v. 6 flasker
Læs den udvidede omtale af ugens smagte vine her
Wine-of-the-Week-logo-uden-skygger-web105x86

 

 

 


Asparges

24.05. ASPARGES OG VIN.
Asparges er en forårs-favorit med sæson fra start maj til slut juni. Vi har kigget på blandt andet klargøringen og vinvalget, der ofte beskrives som umuligt – eller i hvert fald en af de vanskelige kombinationer på grund af aspargesens bitterhed og syre…..

 

sobrero-ciabot-tanasio-barolo-2012

16.05. UGENS VINHIT kommer fra Barolo, og den er et af de bedste køb, vi længe er stødt på fra området.

# Barolo Sobrero – Ciabot Tanasio 2012 (Italien)
Vidunderlig duft af kirsebær, blå blommesten, læder og tobak. Tæskelækker og velafstemt frugtsødme kombineres her med en delikat tørhed. Svinsk lækker barolo….. Set hos Andrup Vin
Pris: 199 kr. v 6 flasker.

Læs den udvidede omtale af ugens smagte vine her
Wine-of-the-Week-logo-uden-skygger-web105x86

 

 

 

Rejer10.05. SKALDYR OG VIN.

Er der noget bedre end friske fjordrejer? Nej vel, så hvorfor ødelægge oplevelsen med den forkerte vin?
Vi har et dyrt og et prisvenligt bud på vin, der passer til den skrøbelige reje – og i øvrigt også andre skaldyr…

 

Weingut Burggarten 2015 classic

03.05. UGENS VINHIT er en såkaldt spätburgunder – altså pinot noir på tysk. Den kommer fra området Ahr, der har specialiceret sig i netop pinot.

# Weingut Burggarten Spätburgunder Classic 2015
Mandel, kirsebær og strejf af urt i duft med en lille bagkant af ristet fad. Blød og lækker frugtsødme, der ligger rigtig godt i munden. Flot spätburgunder fra Ahr. Set hos Propperiet. Pris: 129 kr. v. 6 flasker
Læs den udvidede omtale af ugens smagte vine her

Wine-of-the-Week-logo-uden-skygger-web105x86

 

 

 

 

Lam på tallerken

26.04. MAD & VIN – kend grundreglerne del 2:2
For et par uger siden ridsede vi et par af grundreglerne op for mad- og vinsammensætning : Sødme i maden kræver sødme i vinen, mens syre kræver syre. Men hvad man stiller man egentlig op overfor salte retter, fed og stærk mad? På Vinexpressen giver vi dig nogle gode bud.

 

Macon Bussieres le clos cote maconnaise joseph drouhin19.04. UGENS VINHIT kommer fra det, man populært kalder udkants-bourgogne. Der er tale om et fremragende køb fra Macon.

# Joseph Drouhin – Macon-Bussieres Les Clos 2015 (Bourgogne)
Vidunderlig chardonnay-duft af ananas, citrus og et diskret strejf af fad. Klassisk bourgogne med et fint syregreb i smagen. Aldeles fremragende til prisen. Ugens vinhit. Set hos H. J. Hansen/Vinspecialisten. Normalpris 140 kr. Tilbudspris: 110 kr. v. 2 flasker.
Læs den udvidede omtale af ugens smagte vine her
Wine-of-the-Week-logo-uden-skygger-web105x86

 

 

 

Påskebord Rød Ålborg

11.04. KLAR TIL PÅSKE MED ÅLBORG-AKVAVITTER

Sidste år testede vi brændevin fra svenske O. P. Anderson. I år står den på Aalborg-akvavitter fra De Danske Spritfabrikker.

Vi har smagt 4 forskellige af slagsen, og hvad er så bedst i test….?


Læs også….