Vinexpressen – Hele Danmarks Vinmedie

 

Fattoria Le Pupille 201522.02. UGENS VINHIT kommer fra topproducenten Fattoria Le Pupille i Toscana. Normalt er toscana-vin en dyr affære, men ikke denne her.På Pupille har man fået det optimale ud af de druerne.

# Fattoria Le Pupille 2015 – Pelofino (Toscana Rosso)
Vidunderlig duft af jordbær og en snert af grønne grene. Saftig og blød med en utrolig velafstemt frugtsødme, der kombineres med et lille tørt bid, der skaber en sublim balance. I særklasse fremragende vin til prisen. Ugens Vinhit. Set hos Gallovini Pris: 69 kr. v.  6 flasker. Læs den udvidede omtale af ugens smagte vine her
Wine-of-the-Week-logo-uden-skygger-web105x86

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

 

Seneste artikler og indlæg

 

Blåskimmel (beskåret)

16.02. OST OG RØDVIN er en af de mest almindelige kombinationer, men den er sjældent god. Da vi for et par år siden skrev det i en artikel om ost og vin, fik vi læserstorm.
Nogle mente, at amaronerne med lidt sødme var fortrinlige til formålet. Andre syntes, at man bare burde drikke, hvad man havde lyst til fremfor at gøre det hele så fu….g akademisk!

Vi har været i laboratoriet siden og prøvet adskillige kombinationer af særligt blåskimmel og vin.

 

San Leonino Chianti Classico 201308.02. UGENS VINHIT kommer fra Chianti Classico, og der er tale om en fast lille sag i en klassisk stil. Den er gjort på 100% sangiovese, hvorefter den er lagret over 12 måneder på store fade.
Den kommer fra San Leonino, der i 2011 blev overtaget af Bertani.

# San Leonino Chianti Classico 2013
Lækker duft af af kirsebær og blommesten. Juicy og frisk i stilen med en lille frisk stenfrugtstørhed i afslutningen. Ugens vinhit.
Set hos Laudrup Vin. Pris: 119,50 v. 12 flasker. Læs den udvidede omtale af ugens smagte vine her
Wine-of-the-Week-logo-uden-skygger-web105x86

 

 

 

Beaulon02.02. HVAD ER FRANKRIGS STØRSTE VINHEMMELIGHED?
Hører du til dem, der elsker at køre de sikre valg, så kender du sikkert ikke Frankrigs bedst bevarede vinhemmelighed fra Cognac-området, Pineau des Charentes, en enestående dessertvin, der er fremragende til skimmeloste, foie gras og søde desserter.

Sød vin er YT, men skal der dessertvin på bordet står den ofte på portvin eller sauternes. På Vinexpressen er vi dog ikke i tvivl. Pineau des Charentes overgår langt det meste i både kvalitet og karakter. Læs mere …. her

 

 

hvidvin-alsace-kritt-pinot-kreydenweiss-201524.01. UGENS VINHIT er en biodynamisk pinot blanc fra Alsace-producenten Marc Kreydenweiss. Langt hen ad vejen smager den mere af bio end af pinot blanc, men det gør i vores optik ikke spor.

# Marc Kreydenweiss – Kritt Pinot Blanc 2015 (Alsace)
Spændende biodynamisk og naturvins-næse, hvor man finder toner af æblemost og en grapeagtig bitterhed, der river godt i munden. Flot vin, som sikkert skræmmer nogen, men ikke os! Set hos: Erik Sørensen Vin. Pris: 124,95 v. 6 flasker. Læs den udvidede omtale af ugens smagte vine her

Wine-of-the-Week-logo-uden-skygger-web105x86

 

 

 

pierre-olivier-clouet18.01. CHEVAL BLANC – BORDEAUX I VERDENSKLASSE.

Det hører til sjældenhederne, at vinproducenter omtaler en årgang som decideret dårlig. Men det gør man hos topslottet Cheval Blanc i Saint-Emilion, hvor 2013 får fingeren.

Men rent bortset fra det, afslørede en smagning for nyligt, at Cheval Blanc, er på højde med 1. cru´erne på Bordeaux´s venstrebred. Og det mest overraskende var søsterslottet, der laves af de samme folk, som koster en tiendedel og smager som en drøm.

Læs mere …. her

 

 

rotllan-torra-reserva11.01. UGENS VINHIT kommer fra det spanske komet-distrikt Priorat. Normalt ser man herfra nogle sande bomber med masser af alkohol og frugtsødme, men i Rotlann Torra har vi både karakter, race og elegance.

# Rotallan Torra Reserva 2011 – Priorat Spanien: Rustik og karakterfuld duft af stald, sadellæder og røde bær. Imødekommende vin med åben bærfrugt, der her kombineres med en opstrammende garvesyre. Flot spanier til prisen. Set hos: Andrup Vin Pris: 119 kr. v. 6 flasker.
Læs den udvidede omtale af ugens smagte vine... her
Wine-of-the-Week-logo-uden-skygger-web105x86

 

 

 

Tasting Wiesbaden Grosses Gewächs 201303.01. På Vinexpressen gør vi klar til et nyt år, men hvis du vil se den MEST LÆSTE ARTIKEL i 2016 kan du tjekke den ud her …. her

Og vil du se, hvilken artikel, der var den MEST OMDISKUTEREDE på de sociale medier(læs: bragte sindene mest i kog), men som samtidigt var en af de mest likede på Facebook, så kig med ….. her

 

 

 

champagne-delamotte25.12. UGENS VINHIT kommer Champagne, og der er tale om et fremragende køb fra Delamotte. Huset ligger i Le-Mesnil-sur-Oger, den fineste by med Grand Cru-status.

# Delamotte – Non Vintage: super lækker duft af citrus, grønne æbler og et diskret strejf af nødder og karamel. Vidunderlig intensitet og friskhed for en non vintage. Vox det er godt til prisen.
Set hos: Philipson Wine Hvor meget: 199 kr. v. 12 flasker.

Læs den udvidede omtale af ugens smagte champagner... her
Wine-of-the-Week-logo-uden-skygger-web105x86

 

 

 

Nyetimber21.12. CHAMPAGNE TIL NYTÅRET.

Det kan være en jungle at finde rundt i champagne-landskabet op til nytår. For skal det være den kraftfulde, den klassiske eller måske en af de ukendte champagner?

På Vinexpressen har vi blandt andet smagt på Bollinger, Deutz og all-rounderen Mailly, der alle laver fremragende non-vintage (champagne uden årgang)  til hver deres formål. Læs mere …. her

 

 

saten-contadi-castaldi14.12. UGENS VINHIT er mousserende og kommer fra Fraciacorta – Italiens bedste område for mousserende vine. Normalprisen er den samme som en non vintage fra et af de store champagnehuse, og kvaliteten er i vores optik på højde med det.

# Contadi Castaldi Brut “Saten” 2011, Franciacorta
Delikat duft af citrus, æblekerne, kridt og græs. Ligeså delikat i smagen, der besidder masser af friskhed og renhed i frugten.

Hvor: Propperiet Hvor meget: 319 kr. Tilbud v. 3 flasker 239,25 kr. Læs den udvidede omtale af ugens smagte vine … her
Wine-of-the-Week-logo-uden-skygger-web105x86

 

 

 

Andesteg06.12. VINEN TIL JULEMADEN. Hvad er bedst til JULEMAD med hele svineriet? Vinexpressen giver dig bud på, hvilke vine, du skal gå efter …. og hvad du for alt i verden IKKE må åbne juleaften.
Den fede gås, anden og flæskestegen med rødkål, syltede agurker og svedsker er krævende. Vinen skal kunne mange ting på én gang. Læs med …. her

 

epica-milu30.11. UGENS VINHIT kommer fra Ribera del Duero, og lad det være sagt med det samme: her er virkelig noget, man ikke må snyde sig selv for. Det længe siden, vi har fået så god vin fra Ribera.

# Bodegas de Bardos – “Epica”2015 (Ribera del Duero)
Super flot duft af friske kirsebær og flæskekød. Slank og elegant i munden med vægt på frisk frugt. Epica strutter af renhed, syreintensitet og elegance – lidt ligesom en velstruktureret bourgogne, når den er bedst. Ugens vinhit. Bravo! Hvor: Facebook/godvinaps Hvor meget: 75 kr. v. 6 flasker. Tjek den udvidede omtale af ugens smagte vine … her
Wine-of-the-Week-logo-uden-skygger-web105x86

 

 

 

 

hugh-johnson-201722.11. VIN 2017 – Boganmeldelse.
Så er den her igen – Hugh Johnsons lille lommeguide. I år kan guiden, der bliver opdateret hvert år, fejre 40 års jubilæum. Og lad det være sagt med det samme – den ligner til forveksling “Vin 2016” bortset fra nye årgangsskemaer.

Den er udkommet på Politikens Forlag, som skriver, at Vin 2017 giver et fuldstændigt opdateret billede af vinens verden. Det er dog nok at tage munden rigeligt fuld. Læs mere …. her 

 

 

alary-cotes-du-rhone-1692-201416.11. UGENS VINHIT kommer fra kommer fra Rhône-dalen, nærmere bestemt det lidt ukendte område Cairanne, som står i skyggen af Châteauneuf du Pape og Gigondas m.fl.
Men  her er lidt af et fantastisk køb, der udraderer de kendte områder til prisen.

# Domaine Alary “1692” Cairanne 2014

Vidunderlig og klassisk Rhône-duft med toner af solmodne jordbær og lakrids. Saftig og super velsmagende med blød garvesyre, afrundet frugtsødme og flot intensitet. Bravo! Hvor: Jysk Vin.  Hvor meget: 89,95 v. 6 flasker. Læs den udvidede omtale af ugens smagte vine … her
Wine-of-the-Week-logo-uden-skygger-web105x86

 

 

 

forstaa-din-vin09.11. KAN EN VINBOG HAVE ADHD?
Er du en af dem, der elsker dameblade med mange illustrationer og fotos i kombination med meget lidt tekst, så er vinbogen for dig måske kommet.

På Vinexpressen har vi gennemlæst bogen ”Forstå din vin”. Få vores uforbeholdne vurdering …. her

 

 

 

Læs også….