Vinexpressen – Hele Danmarks Vinmedie


Gunderloch og kone 360x24014.02. VERDENS MEST INTERESSANTE VINDISTRIKT.
Hvilket vindistrikt er det mest spændende i verden pt.? Nej, det er hverken Bourgogne, Bordeaux eller Barolo – MEN derimod Rheinhessen, som tidligere var storleverandør af halvkvabset Liebfraumilch. I dag står den på mineralske hvidvine i verdensklasse….
………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

 

Seneste artikler og indlæg

 

 2016-okonomierat-rebholz-riesling-trocken-weingut-okonomierat-rebholz-1aa[1]08.02. UGENS VINHIT kommer fra Pfalz i Tyskland, og selvom der er tale om en entrance level vin, har vi her fat i en lækker sag med masser af nerve og mineralitet.

# Weingut Ökonomierat Rebholz – Riesling Trocken, 2016
Vidunderlig duft af grønne æbler, grape, citrus og en lille kant af hyld. Stram i munden med en fantastisk lækker og undermoden bærfrugt. Elegant og fremragende. Ugens Vinhit.  Set hos Laudrup Vin. Pris: 150 kr. v 12 flasker.  Tjek den udvidede omtale af ugens smagte vineherWine of The Week

 

 

 Laks - Front Page31.01. MAD- & VIN  – Kend Grundreglerne (del 2:2)

For et par uger siden ridsede vi et par af grundreglerne for mad- og vinsammensætning op:

Sødme i maden kræver sødme i vinen, mens syre kræver syre. Men hvad man stiller op overfor salte retter, fed og stærk mad?

Tjek hele artiklen…. her

 

 

Saia 201423.01. UGENS VINHIT er en sjældent god syditaliener fra Feudo Maccari på Sicilien.

 # Feudo Maccari – Saia, 2014 – Sicilien, Italien. Solmoden i duft med masser af mørke røde bær – blandt andet brombær. Saftig, tæt og strukturereret vin, hvor garvesyren rammer en delikat frugtsødme godt ind. En af de bedste syditalienske vine, vi længe har smagt. Set hos Supervin. Pris: 129,95 v. 6 flasker. Tjek den udvidede omtale af ugens smagte vineher

Wine-of-the-Week-logo-uden-skygger-web105x86

 

 

 

 

Moet117.01. MAD & VINSAMMENSÆTNING. En kendt vinskribent har engang sagt, at man ikke behøver at gå så meget op i det med mad- og vinsammensæt-ning, for man har jo ikke begge dele i munden på samme tid.  Men selvom man ikke skal gøre det mere kompliceret end højst nødvendigt, så er der nu nogle huskeregler, der gør det hele meget sjovere. 

 

Afianes Winery – Pithari Fokiano 201509.01. UGENS VINHIT kommer fra Grækenland, og vi er faldet over noget, der matcher en sublim pinot noir – nemlig en vin fra Afianes Winery fra Ikaria.

# Afianes Winery – Pithari Fokiano 2015 (Grækenland)
Klar og transparent med en nærmest pinots`sk luftighed og en puddersukkeragtig frugtsødme, der smyger sig rundt i munden. Jordbær, rabarber og et viff af ribs spiller umådelig godt sammen med en velafstemt syre og tørhed. Vi er helt pjattede med den.Bravo!  Set hos Oinofilia  Pris ca. 220 kr. 

Wine-of-the-Week-logo-uden-skygger-web105x86Tjek den udvidede omtale af ugens smagte vineher

 

 

Lillelund og Henrik Steen

01.01. Hvilken artikel var den MEST LÆSTE på Vinexpressen i 2017?

Vi var overraskede og forundrede, men hvid portvin er åbenbart blevet hipt, og noget som vores læsere synes er interessant.

Tjek artiklen “Hvid portvin – min bare RØV” …. her 

Læs også samtidigt, hvilken artikel, der skabte STØRST DEBAT på de sociale medier… her

 

 

Sibio-10-YO-Tawny24.12. UGENS VINHIT. Årets sidste vinhit er en relativt frisk og let tawny port fra Gallovini. Portvin er jo i sig selv ikke let med den høje alkohol og tunge sødme, men her er faktisk en tawny, der strutter af livlig frugt.

# Sibio 10 years Tawny Port (Real Companhia Velha)
Masser af rosin, mandel og kirsebær i duft. Relativt let og frisk ti-års tawny. Ikke vanvittig kompleks, men den vil gå glimrende til både juleknas og risalamande. Godt køb og ugens vinhit.
Set hos Gallovini. Pris: 149 kr. v. 6 flasker. Tjek den udvidede omtale af ugens smagte vineher
Wine-of-the-Week-logo-uden-skygger-web105x86

 

 

 

Moet

17.12. CHAMPAGNEN TIL NYTÅR

Igen i år har vi på Vinexpressen smagt en række champagner op til nytåret, og blandt dem fundet nogle interessante bud på vinen til årets sidste dag. Og der er lidt for enhver smag. Læs mere ….. her

 

 

Andesteg08.12. VINEN TIL JULEMADEN

Hvad er bedst til JULEMAD med hele svineriet? Sidste år prøvede vi østrigsk hvidvin, da en anerkendt skribent foreslog det, men det duede overhovedet ikke. Den var ganske enkelt for spinkel, hvilket vi egentlig godt vidste på forhånd. Men hvad er så det bedste.

Vinexpressen giver dig bud på, hvilke vine, du skal gå efter …. og hvad du for alt i verden IKKE må åbne juleaften. Læs med … her

 

 

stones-and-bones-2015-portugisisk-vin06.12. UGENS VINHIT kommer fra Portugal. For at sige det som det er, så hører portugisiske vin ikke lige vores favoritter, men her er noget at råbe hurra for.

# Stones & Bones 2015, Lissabon (Portugal)
Flot duft af røde bær, tyrkisk peber og flødekaramel. Lækker og velstruktureret vin i rhône-genren med moden garvesyre og en lille frugtsøde på toppen. Og prisen er forrygende! Set hos Andrup Vin
Pris: 65 kr. v. 6 flasker.
Tjek den udvidede omtale af ugens smagte vineher
Wine of The Week

 

 

 

Påskebord Rød Ålborg29.11. BRÆNDEVINEN TIL JULEFROKOSTEN. Vi nærmer os julen, og så står den traditionen tro på julefrokoster med øl og snap.

Vi har smagt på  O. P. Andersons økologiske luksussnapse og vurderet dem overfor Brøndums. Se, hvad der var bedst i test….. her

 

champagne-franck-pascal-fluence-brut-nature-for22.11. UGENS VINHIT kommer fra en lille bio-bonde i Champagne. Vi har haft fat i Franck Pascal, der efterhånden har fået sig et godt ry. Pascal bruger vildgær og lader i det hele taget naturen råde.

# Champagne Franck Pascal Brut Nature, Fluence
Vidunderlig duft af citrus, ristet brød og en snert af kridt. Sprød og elegant vin med masser af syre, der trækker mundvand. Flot nerve og renhed i smagen. Set hos Erik Sørensen. Pris normalpris 450 kr. Tilbud: 380 kr.
Tjek den udvidede omtale af ugens smagte vineher
Wine of The Week

 

 

 

Winefamily15.11. WINEFAMILY – en ny måde at sælge vin på. 

På Vinexpressen har vi nok ikke helt forstået forretningskonceptet, Winefamily, med TV-kokken Thomas Herman i spidsen.
Men vi er nu blevet ganske overraskede over både konceptet og vinene.

 

vin-2018-hugh-johnson08.11. VIN 2018. Så er den her igen – Hugh Johnsons lille lommeguide og årbog.  Den ligner til forveksling “Vin 2017” bortset fra nye årgangsskemaer, og man kunne næsten lave en copy paste af sidste års anmeldelse…

Tjek vores anmeldelse…. her

 

Tenuta Mara -Guiry 201402.11. UGENS VINHIT kommer fra Emilia-Romagna, hvor sangiovese har fået en helt ny dimension.

# Tenuta Mara 2014 – Emilia-Romagna, Italien

Lys, purung, totalt slikken og nærmest pinot noir-agtig næse med noter af solmodne kirsebær. En helt igennem elegant med fløjlsblød vin med en delikat frugtsødme. Set hos Erik Sørensen Vin.  Pris: 220 kr./190 kr. v. 3 flasker.
Tjek den udvidede omtale af ugens smagte vineher

Wine-of-the-Week-logo-uden-skygger-web105x86

 

 

 


Brice Morandiere26.10.
HVID BOURGOGNE I VERDENSKLASSE

Kan man egentlig tillade sig at spørge en vinproducent om, hvorfor de i en periode har lavet dårlig vin.

Nej vel,  men da vi tropper op på d´Angleterre, er der ét spørgsmål, som trænger sig på: hvorfor så mange af Leflaive´s vine var oxiderede og halvskæve efter de blev biodynamiske i 1996….

Vi gør status over Leflaives hvidvine her og nu….

 

 

Wöhrle Spätburgunder 201508.10. UGENS VINHIT kommer fra Tyskland, og der er tale om en fremragende pinot noir fra Weingut Wöhrle. Havde vi ikke set etiketten, ville vi formentlig være gået i Bourgogne, og vel at mærke dyr Bourgogne.

# Weingut Wöhrle Spätburgunder, Baden 2015
Vidunderlig duft af modne, friske kirsebær og strejf af grønne grene. Meget pinot-tro vin med lækker intensitet og saftig syre. En rigtig bourgogne-dræber til en fejende flot pris. Ugens Vinhit. Set hos Propperiet  Pris: 159 v. 3 flasker. Læs den udvidede omtale af ugens smagte vineher
Wine-of-the-Week-logo-uden-skygger-web105x86

 

 

 

portvin-i-glasset11.10. NY BOG OM PORTVIN.

Kan det lade sig gøre at skrive en lille bog om portvin i lommeformat, som er værd at læse?

Vi har tjekket den nye portvinsbog ud fra Danmarks største portvinsekspert Henrik Oldenburg, der i øvrigt tidligere var redaktør på månedsmagasinet Smag & Behag….

Se hvad der virker, og hvad der ikke virker… her

 

 

donnafugata-ben-rye04.10. UGENS VINHIT kommer fra det Sicilianske vinhus Donnafugata, der regnes for et af være Syditaliens bedste.

# Donnafugata Passito di Pantelleria – Ben Rye 2014
Vidunderlig passito-duft af svedske, rosiner, teblade og puddersukker. Rig, cremet og fed i munden med fantastisk intensitet og en syre, der holder det hele på plads. Ugens Vinhit – bravo! Set hos Sigurd Müller Vin. Pris: 220 kr. Læs den udvidede omtale af ugens smagte vineher
Wine-of-the-Week-logo-uden-skygger-web105x86

 

 

 

 

Læs også….