Vinexpressen – Hele Danmarks Vinmedie

 

Morkler - forside10.10. Vinen til svampe

Svampesæsonen er skudt i gang, men hvilke vine er de bedste til svampe?

Langt de fleste svampe er kødfulde i smagen med en kant af noget hengemt, og det gør visse vine bedre egnede end andre.

Svampe er selvfølgelig meget forskellige i smag – lige fra den lidt ferske, hvide champignon til de meget karakterfulde trøfler og morkler.Wine of The Week

 

………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

………………………………………………………………………………………………………………………………………………

 

Seneste artikler og indlæg

 

Rasmus Zerr 202.10. UGENS VINHIT. Hvad hedder Danmarks bedste vinsupermarked? Svaret er uden tøven Rotunden, der i øvrigt har det største udvalg af tyske kvalitetsvine. Og det er netop deres tyske vinsortimentet, vi har kastet os over i denne uge.

# Francois Braunewell – Essenheim Kalkstein Riesling Trocken 2016. 
Vidunderlig duft med masser af pivfriske grønne æbler, strejf af tropejuice og mineraler. Fremragende 2016er i noget nær perfekt balance mellem frugt, syre og intensitet. VOX det er godt. Ugens Vinhit.  Set hos Rotunden Pris: 2 flasker 280 kr. Tjek den udvidede omtale af ugens smagte vineher 

 

Wiesbaden Dinner 227.09. Tysk rødvin bliver bedre og bedre

Så har jeg igen været på smuttur i Wiesbaden, og denne gang for at smage den nye årgang af røde vine, hvilket vil sige 2016, som er ved at blive frigivet nu…

Jeg husker for nogle år tilbage, hvor tyske rødvine ofte var overmodne i frugten og samtidig lidt urtegrønne i stil kombineret med en overdosage af fad. Lidt ligesom da Barrique-bølgen skyllede ind over Barolo og Bourgogne.

I dag er billedet unægtelig noget anderledes….

 

 

Clos Windsbühl SGN 201019.09. UGENS VINHIT er en forrygende SGN fra Zind Humbrecht i Alsace, altså det, man kalder for Selection Grains Nobles.

# Clos Windsbühl SGN Pinot Gris 2010, Alsace 
Helt vidunderlig duft af tørret abrikos, rosiner, nøddetærte og og fernis. Vanvittig koncentreret og intens vin med en syrenerve, der får en Tivolibombe til af virke slatten. Sød vin bliver næppe større. Vox det er godt. Ugens vinhit fra Alsaces ´måske største biodynamiker.
Set hos Erik Sørensen Vin Normalpris 875 kr. Tilbud 675 kr.
Tjek den udvidede omtale af ugens smagte vineher Wine-of-the-Week-logo-uden-skygger-web105x86

 

 

Wiesbaden GG tasting front page12.09. TYSK VIN 2017 – så stort bliver det

Det er weekenden, hvor der skal smages knap 300 tyske vine fra den nye årgang 2017, og et syrebad venter i Wiesbaden.

Jeg har fået en af de eftertragtede pladser hos Verband Deutscher Prädikatsweingüter aka VDP, der afholder sin tilbagevendende smagning af den seneste årgang.
Alle de internationalt kendte vinskribenter forsøger at være her. Og hvis de ikke selv kan deltage – ja så kommer deres udsendte.

 

Domaine de La Tourmaline05.09. UGENS VIN er en af de mest perfekte vine til skaldyr. Vi taler selvfølgelig om en muscadet fra Loire – ikke at forveksle med muscat-druen.

# Domaine de la Tourmaline 2016, Muscadet Sevre et Maine
Frisk næse med toner af kiwi, gær og grønne pærer. Saftig og dejlig stram i smagen. Delikat sommervin, der nu også godt kan nuppes, selvom vi er på vej ind i efteråret. Fremragende til skaldyr. Ugens vinhit.  Set hos Vinslottet. Pris: 99 kr.

Tjek den udvidede omtale af ugens smagte vine… her Wine-of-the-Week-logo-uden-skygger-web105x86

 

 

Gripa 30.08Saint-Peray – de oversete hvidvine fra Rhône

Sidst jeg besøgte Saint-Peray for 8 år siden, var jeg ikke spor imponeret. Men for et par måneder siden – da jeg tog et Road Trip i området – måtte jeg konstatere, at vinhusene har omlagt en stor del af produktionen fra ligegyldig boblevand til hvidvin, hvilket ser ud til at være en god beslutning.

I hvert fald er kvaliteten af hvid Saint-Peray blevet løftet til et langt højere niveau end tidligere, noget jeg blandt andet smager hos Bernard Gripa og Domaine Tunnel…

 

Mourre du Tendre22.08. UGENS VINHIT kommer fra Mourre du Tendre i Châteauneuf, og der er tale om klassisk neuf til en rigtig skarp pris.

# Chateau du Mourre du Tendre – Chateauneuf du Pape 2015, Frankrig
Masser af jordbær og et lille rustikt strejf af stald, læder og en kant af grønne grene. Dejlig luftig klassisk vin med masser Chateauneuf-karakter, og så koster den kun knap 130 kr. v. 6 flasker. Ugens vinhit.
Set hos Andrup Vin Pris: 129 kr v 6 flasker.
Tjek den udvidede omtale af ugens smagte vine… her Wine-of-the-Week-logo-uden-skygger-web105x86

 

 

 

Coravin-eller-kummefryser-115.08. Coravin eller kummefryser – del 4

Så er vi klar med sidste del af vores føljeton om den bedste måde at opbevare vin på. Vi er klar med et slutresultat af eksperimentet, Coravin eller Kummefryser, hvor vinene nu er blevet smagt over 3 omgange. Resultatet overrasker os endnu engang.

 

Jakob Schneider - Nahe Melaphyr09.08. UGENS VINHIT kommer fra et af Tysklands nye stjerneskud – Jakob Schneider – der i 2017 blev kåret til “Aufsteiger des Jahres” af Gault Millau. Eller sagt på godt dansk: årets opadgående stjerne, hvilket er helt fortjent.

# Jakob Schneider – Melaphyr 2017, Nahe, Tyskland
Vidunderlig duft af grønne blade og æbler. Ditto i munden, der forekommer frisk med masser af elegance. En rigtig Nahe-vin, der besidder både intensitet og livlig syre. Ugens Vinhit. Bravo! Set hos Jysk Vin
Pris: 115 kr. v. 6 flasker. Tjek den udvidede omtale af ugens smagte vine… her Wine-of-the-Week-logo-uden-skygger-web105x86

 

 

Coravin del 301.08. Coravin eller Kummefryser – del 3.

For godt en måned siden startede jeg eksperimentet: Coravin eller kummefryser, og jeg er nu klar med et halvlegs-resultat.
Er Coravin så fantastisk, som det siges …. og holder et sprøjt argon i flasken vinen frisk i lang tid?

 

Schloss_johannisberger_riesling_trocken25.07. UGENS VINHIT kommer fra tyske Schloss Johannisberg i Rheingau. Vinene herfra bliver bedre og bedre for hvert år, og man kan vel efterhånden sammenligne kvaliteten med de allerstørste fra Bourgogne.

# Schloss Johannisberg GG Silberlack 2016, Rheingau, Tyskland
Vidunderlig duft af kridt, rød grape, knap moden ananas og et lille snift af petroleum. Komplet vin med enorm intensitet, syrenerve og elegance.  Set hos: H. j. Hansen. Vin/Vinspecialisten Pris: 495 kr.
Tjek den udvidede omtale af ugens smagte vine… her Wine-of-the-Week-logo-uden-skygger-web105x86

 

 

Grillvin17.07. VINEN TIL GRILL. Jeg bliver tit spurgt, hvilken vin, der passer til grillmad? Den simple tommelfingerregel er: Nup oversøisk.

Skal den være hvidt, så vælg en chardonnay. Skal den være rødt, prøv en shiraz (alternativt zinfandel, merlot eller grenache).

Det er de enkle svar, men grillmad kan jo være hvad som helst. Lige fra fisk og grøntsager til fjerkræ og rødt kød. Så vi giver lige nogle supplerende regler…

 

Fritz-Haag-Riesling-Trocken-2017-1[1]

11.07. UGENS VINHIT kommer fra en af Tysklands helt store stjerner Fritz Haag. Vi er selvfølgelig i Mosel, hvor de er kendte for lette og elegante vine.

# Fritz Haag – Riesling Trocken 2017, Mosel
Flot duft af skifer med en kant af rød grape og æble. Sprød i smagen med et livligt syrebid og en let bitterhed i afslutningen. Haag fejler ALDRIG. Ugens Vinhit. Set hos Sigurd Müller Pris: 129 kr.

Tjek den udvidede omtale af ugens smagte vine… her 

Wine-of-the-Week-logo-uden-skygger-web105x86

 

 

 

 


Moet P2
04.07
. Möet frigiver ny og gammel årgang samtidig

Over 80% af al champagne er non vintage. I gode år laver vinhusene som bekendt champagne med årgang, og Moet har netop frigivet deres 2009. Men hvordan smager den så? Det kigger vi på.

Opskriften på god champagne er hos Moet 3 ting: frugtighed, lethed og elegance. Det har sat husets wine makere på prøve i årgang 2009….

 

 

Coravin27.06. Coravin eller Kummefryser – del 2
For et par uger siden anskaffede jeg mig en Coravin Model 2, som er blevet et hit på seriøse vinbarer og blandt vinaficionados, fordi den efter sigende holder en vin frisk i flere måneder efter, at man har ”åbnet” flasken. Med det nye legetøj i hånden, besluttede jeg at lave et eksperiment for at teste den nye gadget….

 

 

Læs også….