Ugens vinhit er en bourgogne-dræber af dimensioner. Faktisk en helt vild pinot fra Markowitsch, der må få franskmændene til at ryste af skræk. Nemlig –
Kan kooperativerne i Champagne lave god vin ? Ja for pokker. Vincent d´Astrée er et af de mange Champagne-kooperativer, der gør det fremragende. Ugens vinhit
Hører du til dem, der elsker at køre de sikre valg, så kender du sikkert ikke Frankrigs bedst bevarede vinhemmelighed fra Cognac-området, Pineau des Charentes,
Kan man lave god hvidvin i den portugisiske stegegryde? Ja, det kan man, og Joao Portugal Ramos er et lysende eksempel. Marques de Borba Vinhas
Må en vin være oxideret eller dufte lidt af eddike? Og er det en fejl, hvis der er kulsyre i en ikke-mousserende vin? På Vinexpressen
Skrupskør og samtidig fantastisk vin fra Roussillon. Jeff Carrel gør det igen… bryder lydmuren for, hvad der burde være muligt i Roussillon. Da jeg så
Mad og vin fra et bestemt område passer tit sammen. Når vi taler pasta, vil mange sikkert kigge mod hjemlandet Italien. Og det er ikke
Weingut Tesch i Nahe bryder lydmuren for, hvad der burde være muligt …. deres rieslinger er simpelthen i særklasse. I denne uge har jeg smagt
Ugens vinhit er en overraskelse af de helt store. Fra producenten Scarbolo i Friuli har jeg smagt på deres Mepari, der med sin underspillede og
Der er gået inflation i ordet tapas, og der er nærmest ingen grænser for, hvad tapas er! Ny nordisk tapas, japanske ninja-tapas og ægte spansk
I gamle dage var der ikke meget sjov ved vinho verde. Det var syrerigt og frisk uden den store kompleksitet. Som regel med lidt perler
Badens varme klima giver fantastiske muligheder for at lave vin på burgunder-sorterne spätburgunder, grauburgunder og weissburgunder. Men man kan bestemt også finde fremragende vine på
I forbindelse med en smuttur til Italien i foråret, besøgte jeg en del vinhuse omkring Garda-søen. Mange af dem laver vine, som ikke kan godkendes
Mange har talt om, at portugisisk vin ville blive det nye hit, men det er endnu ikke sket. Ikke desto mindre er der en rivende
Hvis jeg nu siger grignolino eller freisa – hvad tænker du så…? Sikkert ingenting, men i de rigtige hænder kan de to druer give fremragende